študentsko delo

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mireleya
Novinec
Novinec

študentsko delo

Odgovor Napisal/-a mireleya »

Zelo rada bi se naučila razna dela, ki jih opravljajo računovodski servisi, vendar nimam dosti izkušenj. Pred kratkim je ena s foruma ravno tako pisala kot pišem jaz sedaj za pomoč. Svetovali ste ji, da bi ji nova knjiga od Božene Macarol prav prišla in velik propomogla pri znanju. Jaz sem sem si to knjigo kupila in bila sicer malce razočarana, ker je bolj malo primerov knjiženja. ampak vseeno se da iz nje dobiti veliko koristnih informacij, ki jih mora vsak računovodja vedeti.

Ker je precej oglasov na študentskem servisu za delo v računovodstvo sem nekaj teh delodajalcev tudi poklicala. in ko sem jim povedala da delala nisem še v računovodstvu vendar da imam teoretično znanje iz računovodstva pridobljenega z faksa (osnove računovodstva, finančno in stroškovno računovodstvo- iz teh predmetov mam tudi najboljše ocene, ker me pač to področje zelo zanima), vendar da se učim tudi po Boženini knjigi so mi delodajalci dejali da to ni nobeno znanje.

zato sedaj sprašujem vas, ki delate na tem področju ali res to znanje ne pomeni čisto nič in ali se je res takšna umetnost knjižit nekaj kontov.

hvala za odgovore in lep pozdrav
mireleya
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Glede na to, da je tvoje toretično znanje; predvidevam zelo dobro, mislim, da bi kar hitro prišla tudi do praktičnega znanja. Prav nobena umetnost se ni naučiti knjižiti če imaš predhodno znanje. Ko sem pred desetimi leti začela delati v računovodstvu nisem imela nikakršnega pojma ne teoretičnega kaj šele praktičnega. Pa sem zelo hirtro osvojila delo ki mi je bilo naloženo, že zaradi finančnega vzroka. Konec koncev delamo zato, da preživimo.
Jaz ti želim da čimprej najdeš delo in veliko uspehov.

Lidija
sanja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sanja »

Ponudi komu pomoč v računovodstvu. LOti se kakšnega manjšega s.p.. Piši na forum - če kaj ne boš znala, za začetnike se vedno najde pomoč. Delam že 25 let v računovodstvu. Ni umetnost - ni pa spet tako enostavno, kot mnogi pravijo. Stalno so spremembe, stalno učenje. Samo to je delo za ljudi. Tako, da sem prepričana, da boš tudi ti zmogla.
Drži se pregovora - če glava počiva telo trpi

Veliko sreče. :oops::oops:Sanja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če verjamete ali ne, meni je zelo pomoč kontni načrt z ponazoritvami knjiženj (žepna izdaja), obstaja rudi v "normalni" velikosti z razlago knjiženj. Naročite ga na Zvezi računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije, in poiskusi še z revijo IKS, posebno še št. 9-10/2002 (ta številka je še na voljo: http://www.rfr.si/ ) .

Vendar resnici na ljubo, niso problem knjižbe, pač pa razumevanje SRS in davčne zakonodaje.

Mirko
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Mirko, res je!!!

diana
Odgovori