kontni okvir

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

kontni okvir

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Zanima me, kje naj za Društvo izvem tiste 3. in 4. cifre v številki konta;
Se pravi - npr. osnovno sredstvo 024 - kje naj to "4" najdem... ali si to kar izmislim :?
Kaj pa potem naprej - 4. cifra (analitični konti) - po kakšnem pravilu jih se jih določa...

Hvala
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

V zasebni pošti mi sporočite vašo tevilko fax-a, vam pošljem predlog kontnega načrta za društva
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tu je nekaj: http://www.si-revizija.si/publikacije/index.shtml . Poglejte, marsikaj je na tej strani, bolj na dnu so tudi kontni plani.

Predpisan je le dvoštevilčni kontni okvir, medtem ko nas večina uporablja proporočen trimestni kontni načrt zveze računovodji. Naaljnja analitika je popolnoma vaša stvar. Namen je poenostaviti stvari, ne pa zakomplicirat. Če ne uporabljate analitike prav na drobno, jo raje ne odpirajte. To je moj nasvet.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Zanima me še, če npr. član založi denar (kupi npr. nek material za društvo) - a se to knjiži na konto 240 - kratkoročne obveznosti za račun članov? hvala
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Še nekaj - Nagrade prostovoljcem; a bi to lahko knjižil pod 414 - Povračila stroškov članom in drugim fizičnim osebam v zvezi z dejavnostjo društva?
Odgovori