nadure po potnem nalogu
Moderator: Mirko Zbačnik
nadure po potnem nalogu
Srečno v novo leto!
Kako imate rešene ure opravljene po rednem delovnem času na terenu-recimo montaža od 15.-22.?Izplačana je dnevnica 1.260 sit , kaj pa z urami?Izplačate nadure ali nič?
lp
Kako imate rešene ure opravljene po rednem delovnem času na terenu-recimo montaža od 15.-22.?Izplačana je dnevnica 1.260 sit , kaj pa z urami?Izplačate nadure ali nič?
lp
V našem primeru je šlo predvsem za očitke, da delo ni pravilno razporejeno ali pa je premalo serviserjev (omenjeno je bilo celo izkoriščanje delavcev in 8-urni delavnik). Serviserji so bili namreč zelo zainteresirani, da so delali tudi izven del.časa in dodatno služili na račun nadur...., zato so s strankami dogovarjali včasih zelo eksotične ure, ko naj bi opravljali svoj servis....dopoldne so opravljali delo v delavnici (tudi veliko kofetkali), popoldne pa jurišali po terenu. Mene tedaj še ni bilo zraven, padla sem ravno v revizijo, tako da mi vsi dogodki niso znani.
Nadurno delo je opredeljeno v ZDR in po reviziji se je situacija presenetljivo hitro spremenila. Kar naenkrat so svoje delo lahko opravili tudi v rednem del.času in potreb po nadurnem delu že nekaj časa ni več.
Nadurno delo je opredeljeno v ZDR in po reviziji se je situacija presenetljivo hitro spremenila. Kar naenkrat so svoje delo lahko opravili tudi v rednem del.času in potreb po nadurnem delu že nekaj časa ni več.
Moje mnenje je, da v tem primeru to so nadure, vendar bi, pred opravljanjem tega, sestavila kak pisni sklep, kjer bi utemeljila potrebo po nadurnem delu. Ker sem imela slabe izkušnje, sem morda malo preveč previdna, tudi izkušnja z revizorjem me je izučila, da v primeru, ko te kontrolirajo, velja samo papir, ki ga potegneš iz fascikla. Vsekakor pa sem mnenja, da je delavca potrebno nagraditi, ko to zasluži, če drugače ne gre, pa kot osebno stimulacijo, kot je predlagal nekdo v nekem drugem prispevku.