NAGRADA ZA DELO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kati
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

NAGRADA ZA DELO

Odgovor Napisal/-a kati »

Preko Zavoda za zaposlovanje imamo na usposabljanju tri osebe (program usposabljanja na delovnem mestu). Zavod jim povrne stroške prevoza+ 60.000 na mesec. Mi do njih nimamo obveznosti plačila, vendar jim bomo vsak mesec nakazali določen znesek kot nagrado. Ker se še nisem srečala s takšnimi situacijami, ne vem, kako naj to nagrado obračunam - kakšna je stopnja davka, kateri obrazec priložiti davčni,...? - ter kako ta izplačila nato poknjižiti.
Za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
Vsem obiskovalcem portala želim prijetne praznike.

kati
kati
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a kati »

Prosim, če mi lahko kdo pomaga. Danes moram namreč narediti nakazila in še sedaj ne vem, čeprav sem brskala vsepovsod. Ali je 25% davek?

kati
nataat
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a nataat »

Ste si pogledali tudi zakon o posebnem davku na določene prejemke (iz leta 1993, doživel je tudi nekaj sprememb)? Zdi se mi, da so nagrade obravnavane tam.
LP
Nataša
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Ko boste imeli pravni temelj za nagrado, boste znali plačati davke in poknjižiti. Vsa izplačila je treba namreč opredeliti. Ker nisem pravnica, vam ne morem odgovoriti. Nagibam se k donatorstvu. Vprašajte Zvezo računovodij oz. Obrtno zbornico, ali pa postavite to vprašanje na forumi Pravniki.

lp
Odgovori