ODPOVED POGODBE ZA DOLOCEN CAS 3 MESECE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Pmal
Novinec
Novinec

ODPOVED POGODBE ZA DOLOCEN CAS 3 MESECE

Odgovor Napisal/-a Pmal »

POZDRAVLJENI

ZANIMA ME CE KDO VE KAKO JE GLEDE POGODBE ZA DOLOCEN CAS, KER IMAM SKLENJENO ZA 3 MESECE SEDAJ SEM PA DOBILA PONUDBO ZA NEDOLOCEN CAS DRUGJE IN BI ZACELA FEB IN MORAM SEDAJ NAPISAT ODPOVED IN ME ZANIMA CE MI LAHKO KDO SVETUJE KAKO JE S TEM,KAKSNE SO ZAKONSKE DOLOCBE...

HVALA IN LP
P.M.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

V vašem primeru pride vpoštev samo sporazumna odpoved pogodbe o zaposlitvi.
Pogodbo o zaposlitvi, sklenjeno za določen čas lahko preneha pred potekom časa za katerega je sklenjena, če se obe pogodbeni stranki o tem sporazumeta. (77. člen ZDR)
Taka pogodba lahko preneha tudi iz vseh drugih utemeljenih razlogov
navedenih v 75. členu ZDR, kar pa v vašem primeru ne pride vpoštev.
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Pmal
Novinec
Novinec

Hvala za odgovor.Drugace je potem ce je poskusna doba, kajne?

Imam namen napisat odpoved, ker naj bi s 1.2. zacela drugje v trenutnem podjetju pa mi pogodba preneha 4.2 tako da se bojim, da ne bo kaj narobe...imam pa prav tako vprasat ce imajo sploh namen pogodbo podaljsat...nekako nimam interesa tukaj ostat, ker je privat podjetje in ni moznosti za napredovanje da place ne omenjam.

Lp
P.M.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Ja, v poskusni dobi lahko delavec odpove z 7 dnevnim odpovednim rokom brez obrazložitve.
Vam pa predlagam, glede na to. če upoštevamo minimalni dopust 20dni, da vam pripadajo 3/12, to je 5 dni, da daste odpoved in izkoristite dopust, kar vam deldajalec mora omogočiti.
Z novim delodajalcem pa se dogovorite za nastop dela s 4.2.
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Pmal
Novinec
Novinec

Hvala za odgovor.

LP
P.M.
Odgovori