Imam problem s knjženjem tujega računa.
gre za račun za storitve vzdrževanja licenc. Moram napraviti samoobdavčitev. Imam težave z datumi.
Račun sem prejela šele danes, datum računa je 30.06.2005, datum opravljanja storitev je od.15.06.2005 do 14.06.2006.
kako pravilno opraviti samoobdavčitev.
Nujno prosim za pomoč. Hvala, Silva
ddv od storitev tujina
Moderator: Mirko Zbačnik
Zakon o DDV določa, da je potrebno DDV obračunati, ko je storitev opravljena oziroma na dan izstavitve računa, če je bil račun izstavljen preden je bila opravljena storitev. To bi bilo v vašem primeru 30.06.2005.
Vstopni DDV pa si lahko upoštevate šele, ko račun prejmete, v vašem primeru je to šele v obračunu za januar 2006.
Jaz bi izstopni DDV obračunala in plačala že v decembru 2005, naredila pa bi prilogo za junij 2005, iz katere bi bilo razvidno, da bi moral biti obračun že v juniju. Če bo potrebno plačati zamudne obresti, je verjetno tako bolje, kot da vas ves čas skrbi, ker niste naredili prav.
LP
Vstopni DDV pa si lahko upoštevate šele, ko račun prejmete, v vašem primeru je to šele v obračunu za januar 2006.
Jaz bi izstopni DDV obračunala in plačala že v decembru 2005, naredila pa bi prilogo za junij 2005, iz katere bi bilo razvidno, da bi moral biti obračun že v juniju. Če bo potrebno plačati zamudne obresti, je verjetno tako bolje, kot da vas ves čas skrbi, ker niste naredili prav.
LP