Prodam osnovno sredstvo, ki še ni dokončno amortizirano, npr. v mesecu maju. Do kdaj lahko upoštevam strošek amortizacije:
do vključno aprila ali do vključno maja ali točno do datuma prodaje? Zanima me tudi, kje je o tem karkoli zapisano.
Hvala,
LPM.
Amortizacija
Moderator: Mirko Zbačnik
Amortizacija
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
V tem primeru bi se pri našem programu za OS upoštevala tudi amortizacija za mesec maj. Računalnik mi namreč ne dovoli, da bi prodala v maju osnovno sredstvo, če ga še nisem amortizirala za omenjeni mesec. Glede na inšpektorja in revizorja, ki smo ga imeli v podjetju menim, da je to pravilno, saj me glede tega ni nihče opozoril, da bi bilo kaj narobe. 
Lep dan!
Sem iskala odgovor na to vprašanje v SRS, pa nič konkretnega. Piše samo to, da se amortizacija začne s prvim dnem naslednjega meseca, ko je bilo OS dano v uporabo. In da se ne sme obračunavati amortizacija za OS, ki se ne uporablja.
Se pa spomenem, da sem nekje brala, da se za tisti mesec, ko je OS odtujeno (prodano ali izločeno iz uporabe) obračuna amortizacija še za ves mesec (kot je napisala Taja2). Kje pa sem to prebrala, se ne spominjam.
LP
Se pa spomenem, da sem nekje brala, da se za tisti mesec, ko je OS odtujeno (prodano ali izločeno iz uporabe) obračuna amortizacija še za ves mesec (kot je napisala Taja2). Kje pa sem to prebrala, se ne spominjam.
LP