podpis bilance

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pia77
Novinec
Novinec

podpis bilance

Odgovor Napisal/-a pia77 »

Spoštovani!

Sem bolj nova na forumu in me nekaj zanima.
Kdo lahko podpiše bilanco? Ali oseba potrebuje kakšne posebne tečaje za to? Ali je dovolj, če ima oseba, ki jo podpiše le visokošolsko izobrazbo ekonomske smeri.

Upam, da vpašanje ni preveč dvoumno.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

pia77
:)
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Za podpis bilanc nima veze izobrazba. Bilance podpiše odgovorna oseba podjetja to pa je direktor, če jih pošiljate zunanjim inštitucijam (DURS, banka, AJPES itn.). Za interno uporabo pa lahko podpiše tudi računovodja!

Lp, Slavka
metaz
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a metaz »

Kakšne pravice pa ima zastopnik pri s.p., pri katerem je tudi v delovnem razmerju???

Ali on lahko podpiše napovedi, ki se oddajo naprej drugim inštitucijam?
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Ne pozabite, kdor podpiše, ta tudi odgovarja. Malo se da temu izogniti, če se napiše kdo je odgovoren, potem se pa drugi podpiše za.....

Zastopnik pri s.p. jo lahko podpiše, če je vpisan v priglasitev kot zastopnik, če je zastopnik na transakcijskem računu to ni isto.

LP
A
TomD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a TomD »

Ni ravno tako, da tisti, ki podpiše tudi odgovarja. Sam lahko podpišem bilance po pooblastilu, še vedno pa za vsebino odgovarja odgovorna oseba, ki to pooblastilo tudi da.

lp
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

TomD napisal/-a:Ni ravno tako, da tisti, ki podpiše tudi odgovarja. Sam lahko podpišem bilance po pooblastilu, še vedno pa za vsebino odgovarja odgovorna oseba, ki to pooblastilo tudi da.

lp
Spoštovani TomD se strinjam z vami, če imate pooblastilo za podpis; česar pa jaz nisem omenjala v zgornjem odgovoru.

LP
A
Odgovori