POMOČ-vloga za obročno odplačilo davkov (37.člen ZDap)

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nitka
Začetnik
Začetnik

POMOČ-vloga za obročno odplačilo davkov (37.člen ZDap)

Odgovor Napisal/-a nitka »

Ali je že kdo pošiljal vlogo na DURS za obročno (ali odlog) plačilo obveznosti plačila davkov in prispevkov???

Imeli smo inšpekcijski nadzor in po odločbi moramo sedaj v roku 30 dni poravnati obveznost. Znesek je precej velik in ga ne moremo poravnati v navedenem roku. Blokada računa pa bi za nas pomenila hujšo gospodarsko škodo - neizpolnitev pogodbenih obveznosti ipd.

Da je vloga popolna ji je potrebno priložiti dokazila ???? , ali ima morda kdo izkušnje kaj vse naj jim pošljemo ... ???
valerym
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a valerym »

Jaz bi poklicala na DURS in bi se dogovorila. Enkrat sem imela podobno zadevo, vendar smo potem nekako "skrampali" denar in poravnali, tako da nisem postopka izpeljala do konca. Spomnim pa se, da so mi rekli, da je potrebno podati pisno vlogo in jo kolkovati in da jo potem obravnavajo.

lp
nitka
Začetnik
Začetnik

Sem klicala na DURS, dogovori niso možni - čakajo samo dokler ni vloga rešena. V primeru, da ni ododbrena sledi takoj izvršba.
Vloga se kolkuje 4250,00 SIT.

Ali je že kdo dobil pozitivno rešeno vlogo ?????
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ja jaz eno poznam, ki je dobila pozitivno rešeno, celo so nekaj odpisali, ne samo, da so dali na obroke. Je pa napisala to prošnjo kar sama, napisala kako stvari stojijo, kolkovala in oddala na DURS, priložila vse živo kar je našla doma in to je to.
valerym
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a valerym »

Tudi, če ni vloga pozitivno rešena pridobiš na času v katerem je možno nabrati kaj denarja.

lepo rešuj!

lp
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Mi smo imeli inšpekcijski nadzor v drugi polovici 2002, odlok za plačilo davka od dobička pa smo dobili za 2 meseca, vendar smo ga takrat morali plačati v celoti.
Glede obročnega plačila davkov in prispevkov oz. odloka plačila pa mislim, da bi morali poslati dokaze o nelikvidnosti podjetja. Če pri vam mislite, da so bile napake pri pregledu ali da se ne strinjate z odločbo inšpekcije pa imate tudi pravico do pritožbe, kar pa na žalost ne odloži plačila obveznosti.
Lep dan!
nitka
Začetnik
Začetnik

Hvala vsem za odgovore!

Vlogo sem oddala in upam da bo pozitivno rešena.

Lep dan!
Odgovori