porodniški dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gbranka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a gbranka »

Pozdravljeni

Prosila bi, če mi lahko kdo odgovori na naslednja vprašanja. Imam delavko, ki je v decembru 2005 nastopila porodniški dopust, zato me zanima sledeče:
1. Ali moram za to delavko delati kakršne koli izplačilne liste?
2. Ali jo moram imeti na rek obrazcu kot zaposleno. V polju število zaposlenih.
3. Ali je v obrazcu m4/m8 zaposlena v polju 5 (zaposlena do) do 31.12.05 ali do datuma nastopa porodniške? Predvidevam da do konca leta, saj je pri nas še vedno v delovnem razmerju, čeprav ji dohodkov ne izplačujemo.
Lepo prosim, če mi lahko kdo odgovori na vprašanja. Bom zelo hvaležna.

Lep pozdrav
Branka
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

1. Plačilnih list ne rabite delati. Vendtr če imate računalniški program, ki vam iz plačilnih list naredi potem M4 priporočam, da si odprete vrsto zaslužka - porodniški dopust in v ure vpišete mesečni fond ur, znesek 0.

2. Na rek obrazcih jo ne navajete kot zaposleno, ker v obdobju za katerega delate plače niste izplačevalec njenih dohodkov ampak je izplačevalec CSD.

3. Na obrazcu M4/M8 je zaposlena celo leto ( 31.12.2005 ) Pod ure vpišete ure vključno z urami porodniške ( fond ur za vsak mesec ) Pod znesek pa samo tisti, ki je bil dejansko izplačan. Razliko , ko je bila na porodniški pa kot izplačani znesek in plačane prispevke poroča direktno CSD.

Pozdrav vsem,

MG
gbranka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a gbranka »

Mg hvala za odgovor. Se mi je zdelo da bo nekaj takega. Še enkrat najlepša hvala. Lep pozdrav.
Branka
Odgovori