Živjo, zanima me :
1.ali s.p. lahko sam vodi svoje računovodstvo, tudi, če nima ustrezne izobrazbe?
2. ali se lahko odpre računovodski servis samo s srednjo ekonomsko šolo,
ali pa je potrebna višja oz. visoka izobrazba?
3. v katerem primeru pa je potrebno opraviti izpit za računovodjo?
računovodstvo
Moderator: Mirko Zbačnik
računovodstvo
hvala in lep dan še naprej
darja
darja
-
atis servis
- Začetnik

odg
vsak ima pravico voditi lastno knjigovodstvo, zakaj pa ne, menim le, da včasih kar krepko primanjkuje znanja, če se ne izobražuješ in vlagaš v obnavljanje znanja, sploh sedaj ko se vse tako spreminja.
glede na to ali ima lahko računovodski servis nekdo z srednjo šolo, pa vem toliko, da zaenkrat še lahko, vendar se že pripravlja zakon, ko bo potrebno "verjetno" pridobiti licenco za računovodski servis ter imeti tudi ustrezno izobrazbo.
če pa se splača imeti računovodski servis ali ne, to pa je vaša odločitev.
glede na to ali ima lahko računovodski servis nekdo z srednjo šolo, pa vem toliko, da zaenkrat še lahko, vendar se že pripravlja zakon, ko bo potrebno "verjetno" pridobiti licenco za računovodski servis ter imeti tudi ustrezno izobrazbo.
če pa se splača imeti računovodski servis ali ne, to pa je vaša odločitev.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ni nobenih zadržkov, razen znanja. kakšno izobrazbo imate, pa ni problem. Glede licenc za servise je bilo govora tudi na zadnjem kongresu računovodskih servisov, ki je bil v portorožu v jeseni. Kaj konkretnega pa še ni dorečenega.
Če bi takoj zahtevali licence in pogoj, da računovodska poročila podpiše le nekdo ki jo ima, bi bili računovodje z licenco v veliki prednosti.
Bi pa nam navsezadnje ta licenca dvignila ugled in ceno natrgu, saj verjetno veste, kakšen % tarife dosegamo na trgu. Namreč v preteklosti in sedaj je veljalo mnenje, da računovodski servis odpre lahko vsak, ki ima vsaj 5 minut časa. ne razumite me napačno - za lastne potrebe lahko vodite sami. Verjetno boste vprašali, prej ko napravite kakšno neumnost. 
Če bi takoj zahtevali licence in pogoj, da računovodska poročila podpiše le nekdo ki jo ima, bi bili računovodje z licenco v veliki prednosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Hvala za odgovor. Naj povem, kako je s tem pri nas: oče bo odprl s.p. na področju nepremičnin. Sama pa delam v računovodstvu, tako, da nekaj prakse imam, študiram pa ekonomijo. Samo preden bom diplomirala, bi radi registrirali dejavnost rač. servisa, zato se upošteva samo srednja ekonomska , kajne?
Še nekaj mi prosim povejte, saj vem, da je že bilo govora o tem vprašanju:
kako je s poslovnim prostorom, če registriraš dejavnost rač.servisa? Ali so kakšne posebne zahteve in pogoji ?
lep dan
Še nekaj mi prosim povejte, saj vem, da je že bilo govora o tem vprašanju:
kako je s poslovnim prostorom, če registriraš dejavnost rač.servisa? Ali so kakšne posebne zahteve in pogoji ?
lep dan