Lansko leto v takem času, ko so se žačeli novi AVH-ji je bilo zmede več kot preveč.
Po vztrajnem klicarjenju na različne DURS in svetovalce sem potem nekako le izvedela, da tisti, ki so zavezani za vodenje knjig to prvo leto (2005) ne bo tako strogo. Da se izdajajo računi, vodijo prejete fakture, ki smo jih že tako ali tako za DDV.
Sedaj pa čas bilanc in moramo, kljub lepim besedam v začetku leta 2005 oddati bilance. Imam primer, ko so lepo zbirali račune, izdane fakture, pisali gor datume prejeto, potne naloge pisali sami... VSE
Problem pa je: BANČNI IZPISKI.
Nihče jih nima. Kako pa sedaj to poknjižiti - kot s.p. - pretoke - če pa ni izpiskov?
Imamo potne naloge, račune (PR in IR) ni pa bančnih izpiskov in se izdane ne bodo zaprle, pretoki so bog ve kakšni.
Ima še kdo tako težavo?
samostojni kulturni delavci, novinarji
Moderator: Mirko Zbačnik
Imela sem le enega s.p.-ja, ki je izpiske metal v napačno "škatlo". Na vso srečo je manjkalo "le" 14 izpiskov. Na banki sem zaprosila za prepise in jih presenetljivo hitro tudi dobila. Zadovoljna pa bi bila tudi z izpisom prometa, saj so tudi tam vsi podatki. Podjetniku so uslugo, seveda, ustrezno zaračunali.