PRIZNANI ALI NEPRIZANNI RAČUNI?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rosita
Začetnik
Začetnik

PRIZNANI ALI NEPRIZANNI RAČUNI?

Odgovor Napisal/-a rosita »

POZDRAVLJENI!
PANIKA! LEPO PROSIM, DA MI POMAGATE:
VEM, DA JE BILO ŽE O TEM DOSTI NAPISANEGA, AMPAK TAKRAT NE NAJDEM NIČ.
V AVSTRIJI SEM KUPILA RAČUNALNIK, NA RAČUNU NI MOJIH PODATKOV, JE PA OBRAČUNAN mwst, ALI GA LAHKO KNJIŽEM POD OS IN ODBIJAM DAVEK????
V MESECU NOVEMBRU SEM KUPILA PRALNI STROJ, KI GA POTREBUJEM ZA DELO, VENDAR SO MI POZABILI NAPISATI ORIGINAL RAČUN Z MOJIMI PODATKI-TEGA NE SMEM KNJIŽITI, KAJNE?
:? :D KOT TRETJE VPRAŠANJE: V LETU 2005 SMO ADAPTIRALI HIŠO, VKATERI IMAM TUDI SEDEŽ POSLOVANJA, ALI LAHKO GRADBENI MATERIAL IN OSTALO KNJIŽIM POD INVESTICIJO IN KOLIKO V %???? ALI SE OD TEGA ODBIJA DDV?
:oops:
NA KONCU PA ŠE TO, KAR JE BILO VERJAMEM VEČKRAT NAPISANO IN ODGOVORJENO: GLEDE NA TO, DA IMAM DOPOLNILNI S.P. IN S TEM REDNO ZAPOSLENA, KJER PREJEMAM TUDI REGRES ZA PREHRANO ALI SI LAHKO TUDI PRI S.P. OBRAČUNAVAM MALICO, GLEDE NA TO, DA TO DELO OPRAVLJAM V POPOLDANSKEM ČASU IN ČASU VIKENDOV?
NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVORE!!!!!
:D
igor
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a zoa »

Glede prvega in drugega vprašanja - moje mnenje je, da si preprosto ne morete odbijati DDV od računov, na katerih ni vseh podatkov oziroma račun sploh ni na ime firme.

Na tretje vprašanje vam ne znam odgovoriti.

Glede prehrane pa si lahko knjižite 1300 sit/dan.
zoa

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Pri računih, ki ne glasijo na s.p., ne morete uveljavljati pravice do odbitka vstop.ddv. Ta oprema je bila, po računih sodeč, kupljena za gospodinjstvo in jo lahko na obrt prenesete v skladu z ZDoh-1.
V zvezi s prehrano ste v prejšnjem prispevku dobili kar precej odgovorov; mnenja so različna, zato ste verjetno znova postavili vprašanje. Zasebniku so davčno priznani stroški prehrane do višine, ki jo predvideva Uredba, ki govori o prisotnosti na delu najmanj 4 ure. Mislim, da morate pri svoji dopolnilni dejavnosti zadostiti temu pogoju, da lahko to koristite.
Odgovori