Napoved dohodnine iz najemnine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kv_mozart
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana

Napoved dohodnine iz najemnine

Odgovor Napisal/-a kv_mozart »

Prosim za pomoč: naše podjetje plačuje najemnino in dohodnino za najem poslovnih prostorov fizični osebi. Ali moramo to dohodnino prijaviti in do kdaj? Zasledil sem namreč, da morajo fizične osebe, ki odajajo v najem fizičnim osebam do 16.1. prijaviti ta dohodek. Hvala za odgovor.
Slika
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Jaz sem se na DURS-u pozanimala o tem in mi je kontrolor rekel, da tiste firme, ki plačujejo najemnino fizičnim osebam in dohodnino od najemnine na DURS - zraven tega pa oddajo tudi REK 3A obrazec, da tem ni potrebno. :)

LP :wink:
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Pravna oseba mora do 31/1-2005 napovedati dohodnino za vse svoje delavce in za vsa izplačila med drugim tudi najemnino.

Fizična oseba prejme od pravne osebe obvestilo in to vključi v svojo dohodninsko napoved do 31/3-2005.
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Pravna oseba poroča DURSU o izplačilih fizičnim osebam do 31. januarja za preteklo leto za vsa izplačila (plače, regres, AH, najemnine, podjemne pog.,... ). Isočasno obvestila o vrstah in višini izplačil pošlje tudi fizičnim osebam, saj je to podlaga za vpis v dohodninsko napoved do 31. marca.

LP
A
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Prehitro sem odgovorila. Jaz sem mislila na prijavo najemnine do 16.1.06, seveda je tako, kot je napisal 3739. :oops:

LP :wink:
Odgovori