jamranje

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

jamranje

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Da malo pojamram.
Mogoče pa še kdo tako čuti...

Teli novi zakoni vsako leto v januarju meni resnično delajo sive lase. Vsakič ko odprem URL, to stran ali kak časopis me kar zvija - kako bomo to spet vse rešili.

Lansko leto takle čas sem se borila z AVH-ji po novem in zmagala. Klicala na DURS in ne vem kam še vse - nihče ni NIČ vedel. Danes pa sem dobila ob 8:00 klic iz DURS-a da smo celo leto narobe nakazovali davek. Edina sreča da sem si zapisala ime in priimek osebe, ki mi je tako naročila. Oh ja

Sedaj se pa bolje počutim ko sem se "skašljala"
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Sem članica istega krožka.

Razčiščujem preplačilo davkov izpred sedmih let; ker sem šele dobro začela delati za to firmo, nimam podatkov; lovim se z iskanjem starih obračunov in bančnih izpiskov in ne najdem nič uporabnega. Predhodnik mi je pustil "nulo", durs ima preplačilo... in niti sanja se mi ne, če bom uspela sestaviti vsa potrebna poročila do 31.01. in se še udeležiti kakega seminarja.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

No,pa dajmo....
Letos vse te spremembe še niti prebrala nisem do konca,kaj šele,da bi že imela kakšno izvedbo v glavi.Tiskam,tiskam dan na dan.Preprosto nimam več prave volje za ukvarjanje z vso to solato ,ki nam jo servirajo vedno
v zadnjem hipu.
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Tudi pri nas se je to začelo zaradi preplačil, sama pa ima 0. Čeprav sem vse sama knjižila mi ni jasno od kje jim preplačilo.
Danes pa je ugotovila, da je bilo narobe nakazano.

Sedaj pa fascikel v vrečko in pot pod noge na Dunajsko
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Oh. Kaj, prav vesela sem, da se nekdo tako razmislja kot jaz. Meni se tudi zares vse manj da poglabljati v to solato, ko pa nobena stvar kaj dolgo ne velja! Pa se zastopim vedno manj, kot bi ti "pisatelji zakonov" mislili, da imamo racunalniske mozgane!

Je pa to tako: ko sem bila (pred mnogimi leti) zaposlena v komerciali v kmetijski zadrugi, smo 24. 12. ali pa 31. 12. vedno dobili kaksen vagon za razkladati (koruzo ali NPK ali kaj podobnega). V racunovodstvu pa novi predpisi ponavadi pridejo zadnji dan v letu! :sjezen:
TomD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a TomD »

koruza = sprememba zakona :twisted:
Odgovori