oprema-avans lani
Moderator: Mirko Zbačnik
oprema-avans lani
kupujemo opremo.avans smo nakazali v letu 2005. oprema bo dana v uporabo v jan 2006 in takrat bi tudi želeli prikazati investicijo.
kako naj poknjižim avansni račun v dec? 220130 dobro, 160 DDV breme -kam pa razliko?
kako naj poknjižim avansni račun v dec? 220130 dobro, 160 DDV breme -kam pa razliko?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
ŽIVJO !
Mi se ukvarjamo z isto "tematiko",pa me zanima kako naj to poknjižim,
ker v knjigo DDV mi sprejme le ,če knjižim 220, pa osnovo +znesek DDV.
Mimo knjige DDV pa ne morem,ker je potrebno obračunat vhodni DDV.
Kaj je za storiti ? Sem probala preko teh razmejitev,pa mi nikakor ne štima . Ali je še kakšna druga možnost?
Prosim za hitro mnenje ,se zahvaljujem in vas pozdravljam !
Mi se ukvarjamo z isto "tematiko",pa me zanima kako naj to poknjižim,
ker v knjigo DDV mi sprejme le ,če knjižim 220, pa osnovo +znesek DDV.
Mimo knjige DDV pa ne morem,ker je potrebno obračunat vhodni DDV.
Kaj je za storiti ? Sem probala preko teh razmejitev,pa mi nikakor ne štima . Ali je še kakšna druga možnost?
Prosim za hitro mnenje ,se zahvaljujem in vas pozdravljam !
EVA
Avtorji vašega programa vam bodo morali razložiti tehniko vnosa računa za predplačilo v davčne evidence. Če so težave že pri računu za predplačilo, bodo gotovo težave tudi pri poračunu, ko bo račun.
Seveda imate možnost, da odbitka vstopnega ddv ne uveljavljete pri predplačilu, ampak šele ob prejemu računa, ali pa za to obdobje sestavite ročno evidenco in enako, ko bo prišel račun.
Seveda imate možnost, da odbitka vstopnega ddv ne uveljavljete pri predplačilu, ampak šele ob prejemu računa, ali pa za to obdobje sestavite ročno evidenco in enako, ko bo prišel račun.