zaposlitev v tujini

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
*miska*
Novinec
Novinec

zaposlitev v tujini

Odgovor Napisal/-a *miska* »

Pozdravljeni,

Zanima me kako je z plačilom dohodnine, v primeru zaposlitve v tujini (Avstriji) - od februarja 2006 naprej.

Koliko in kdaj in kje se plačuje? Je to mesečno ali ob koncu leta? Kako je to prikazano pri plači?

Pa še nekaj -imela bom službeno vozilo - tudi tuje vozilo - kako je to prikazano pri plači - se to odšteva od bruto zneska ali....

Mogoče še nekaj v zvezi z obveznim in dodatnim zavarovanjem? Plačujem ga v Sloveniji in ga bom tudi v prihodnje. Bi morala plačevati še kako zavarovanje v Avstriji ali je to dovolj? Če bom zbolela bom šla k osebnem zdravniku v Sloveniji, zato predvidevam da drugo zavarovanje v Avstriji ni potrebno.

Hvala že v naprej in uspešno 2006!
gre.gor
Novinec
Novinec

Delo v Avstriji

Odgovor Napisal/-a gre.gor »

Pozdravljeni,

sam delam v Avstriji ze slabi 2 leti. Do danes mi ni bilo potrebno oddajati napovedi za dohodnino, ker menda velja zakon proti dvojni obdavcitvi. Ne vem pa kako je s tem sedaj? Imate kaksen napotek ali kaj podobnega?

Glede zavarovanja je pa tako, da v 2 letih nisem prisel zadevi do dna. Nazadnje, ko sem imel manjso nesreco, sem govoril z zavodom za zdravstveno zavarovanje. Predlagali so, da se izkazem kot dnevni migrant in potem naj bi mi v Avstriji placevali zdravstveno zavarovanje... Nekaj v tem smislu. Drugace pa je tako, da je v Avstriji kar nekaj slovensko govorecih zdravnikov. Delujejo na princip narocanja in dejansko zadeva deluje. Ko si narocen imas termin in pika....

Z lepimi pozdravi

gregor
Odgovori