Čakanje na domu, bolniška
Moderator: Mirko Zbačnik
Čakanje na domu, bolniška
Sama sem na bolniški več kot 4 meseca zaradi rizične nosečnosti. Včeraj sem dobila obvestilo, da sem na čakanju na domu s nadomestilom 100%. Zgodi se lahko da ne bom dobila plačo, ker v firmi nimajo denarja, kaj šele bi nam izplačali plačo. Ker firma od mene dobi nadomestilo od ZZZS, mi pa mora firma dolžna izplačati? Kako je s tem, če mi ne izplača pa dobi nadomestilo od ZZZS? Prosim za odgovor, hvala! 
Ne morete biti hkrati na bolniški in hkrati na čakanju. Po mojem mnenju je obvestilo o čakanju brezpredmetno.
Glede izplačila nadomestila za bolniško nad 30 dni vam svetujem, da se obrnete na ZZZS in jim razložite kakšna je situacija in da se glede na finančno situacijo v firmi bojite, da ne boste dobili izplačanega nadomestila za bolniški dopust. Slišala sem že za primere, da je ZZZS nadomestilo nakazal direktno delavcu.
Pa veliko sreče.
Pozdrav vsem,
MG
Glede izplačila nadomestila za bolniško nad 30 dni vam svetujem, da se obrnete na ZZZS in jim razložite kakšna je situacija in da se glede na finančno situacijo v firmi bojite, da ne boste dobili izplačanega nadomestila za bolniški dopust. Slišala sem že za primere, da je ZZZS nadomestilo nakazal direktno delavcu.
Pa veliko sreče.
Pozdrav vsem,
MG