vodenje rač. evidenc

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
racunovodko
Začetnik
Začetnik

vodenje rač. evidenc

Odgovor Napisal/-a racunovodko »

Glede na to, da je s.p. na novo ustanovljen, knjiženj malo, prihodkov še manj, me zanima, a bi bilo kaj narobe, če bi knjižil, kar v MS EXCELU.

Skratka, napisane bi mel GK, DNEVNIK, ter za vsak konto posebej. SPrintal vsak mesec na novo ter dal žig.

LP
racunovodko
Začetnik
Začetnik

hm, a ne bi šlo??

Ker vem za primere pred leti, ko so si vse poknjižli, kar s svinčnikom in papirjem!

A ne bi šlo, vsaj na začetku nekaj let, tko ročno poknjižit, dokler ni več prihodkov?

lp
fallenangel
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a fallenangel »

Jaz sem tudi zaznala take primere, ko se je vse ročno v excelu oz. vse kar na papir naredilo?... ampak se mi nekako "ne zdi najboljše"?
racunovodko
Začetnik
Začetnik

Pomojem je zakonsko dovoljeno!

Čeprav ko čitam predpise glede računalniškega knjiženja, je nekak čudno zapisano

"...poslovne knjige se zaključijo tako, da ni več mogoče vnašati podatkov vanje oz. da že vnesenih podatkov ni mogoče spreminjati.....rač.program mora preprečevati nedovoljene vpise........"

sicer, se ne spoznam na to kako imajo to profesionalni rač. programi urejeni, ampak v Excelu, je to problem narediti, da zakleneš zadevo oz preprečiti nedovoljene vpise? Mogoče kak acrobat reader?
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Računovodko to je sicer res ampak poglejmo dilemo:

Če knjižite v excelu in potem vsako leto zaključite kartice ter jih sprintate in ožigosate ali je to kjiženje v računalniški program ali je to ročno knjiženje ??

Če knjižite v računalniški program vam vseh dokumentov ( temeljnic, konto kartic, dnevnika... ) ni potrebno izpisovati . Mora pa biti zadoščenu kriteriju nemožnosti spreminjanja podatkov.

Če knjižite ročno na papir in na koncu zaključite kartico pa se tako ali tako ne da več spreminjati.

Po mojem mnenju je excel v tem primeru samo pripomoček za pisanje tako kot bi bil pisalni stroj.

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori