ČLANARINA OBRTNI ZBORNICI

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Zanima me, kakšne izkušnje imate s članarino GZ. Podjetje je prejemalo račune za članarino v minimalnem znesku, vendar direktor teh računov ni želel plačevati. Prvo in drugo leto so še poslali IOP, sedaj pa ni več ne IOP in ne računov. Mislite, da so dolg odpisali in ga lahko tudi jaz?
slava
snuf24
Nov član
Nov član

obrtna

Odgovor Napisal/-a snuf24 »

spet mi ni nč jasn. baje teh 8 čukov nakazujem Dursu in pol durs neke procente nakaže obrtni. nism pa član obrtne, kr sm tja klicala in me nimajo v evidenci. svašta. zakaj torej jst nakazujem 8 čukov davčni? svašta.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

snuf24, jaz bi napravila sledeče: v petek, ko so uradne ure na dursu, bi šla k svojemu referentu in povedala, da sem od okt dalje obračunavala članarino obrtni zbornici, oddajala obrazce in plačevala. Sedaj pa sem na obrtni zbornici izvedela, da nisem njihov član in jim nisem dolžna plačevati članarine. Potem bo referent pogledal kartico in ugotovil, da ste res plačevali članarino. Nato se bosta pogajala o članstvu v eni od zbornic in na koncu vam bo povedal, kako rešiti zadrego. Morda boste lahko stornirali oddane obračune in potem bo njihova kartica izkazovala preplačilo. In morda boste morali podpisati kak njihov interni listič, s katerim bodo preplačilo članarine preknjižili na kak drug konto in boste naslednjič plačali manj rednih prispevkov za socialno varnost.
snuf24
Nov član
Nov član

obrtna

Odgovor Napisal/-a snuf24 »

hvala za odgovor. sva z računovodjo že naročili kartice, da vidim črno na balem kako stvari stojijo. je pa res, da bom jutri še sama obiskala Davčno.
hvala in lep dan
Odgovori