neizplačilo plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Pmal
Novinec
Novinec

neizplačilo plače

Odgovor Napisal/-a Pmal »

Pozdravljeni!

Imam eno tezavo in ne vem kako naj se spopadem s tem..v podjetju sem zaposlena od 4.11.2005 in sem imela pogodbo za tri mesece. ker sem v tem času dobila nekako boljso ponudbo za zaposlitev in bi dejansko morala ze biti zaposlena sem se odlocila da dam odpoved s tem da bi normalno delala do konca meseca..v tem casu ko sem delala sem imela zal res smolo da sem imela polno skrbi in dolocenih zadev, da ne omenjam, da mi je umrla druzinska prijateljica in mama mojega fanta-obe v roku enega tedna in sem seveda za oporo fantu ostala z njim.
Ko sem prisla naslednjic v sluzbo sem se sporekla z direktorico vse mi je v obraz vrgla se celo osebnega zdravnika in pac da sem jih po domac povedat nategnila in da mi zdaj ne bo izplacala place....in mi jo se res ni...kaj lahko sploh naredim Denar pa res potrebujem..A SPLOH LAHKO KAJ NAREDIM?

Upam,da mi lahko kdo pomaga.

Lep pozdrav
P.M.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Vi pa res lahko vse izterjate, saj imate vse črno na belem - redno delovno razmerje. jaz bi npr. ji rekla, da če ne bo plača takoj nakazana, da bom šla na inšpekcijo in potem bi res šla, seveda pa imate vse možnosti, da vložite tožbo na Delovnem in socialnem sodišču, kjer seveda boste pravdo dobili. In nikar ji ne pustite ta denar, ker kakorkoli zaslužili ste ga.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Aha še nekaj, rok za vložitev tožbe je pet let.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Taki osebi kot ste vi ,bi jaz plačala še enkrat toliko kot ste v resnici naredila,samo,da vas ne vidim nikoli več.Sicer se boste pa kmalu spet
javila s problemom pri novem delodajalcu.
sammy
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sammy »

ha ha ha ... KAJ in Pmal sta si očitno v "sorodu" ... :twisted:
Pmal
Novinec
Novinec

Odg

Odgovor Napisal/-a Pmal »

Verry funny
P.M.