Kontrolni podatki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tischler
Nov član
Nov član

Kontrolni podatki

Odgovor Napisal/-a tischler »

Pozdravljeni,

Imam nekaj vprašanj, ker se prvič soočam z zaključnimi bilancami, raznimi pošiljanji podatkov itd.

Sem sp, drugih zaposlenih nimam, nisem DDV zavezanec, zanima pa me ali moram poslati kontrolne podatke za odmero dohodnine? Ker mislim, da moram, sem si potegnil dol ta program "durs 2005". Ko vpisujem podatke in hočem shraniti mi napiše napako, da davčna št. zavezanca za dajanje podatkov in davčnega zavezanca ne sme biti enaka! :shock: Zakaj to oz. kako naj pa potem to izpolnim?

2. Ker v bistvu poslujem šele 2 meseca, imam zelo malo posl. dogodkov. Nekaj ( 2 ) izdanih računov, nekaj prejetih, plačane prispevke ter plačane akontacije dohodnine. Ali to pomeni, da dostavim samo podatke z št. 2400 - Dohodek iz dejavnosti?
Ali se za dohodek štejejo vsi prihodki ali pa je dohodek razlika med prejetimi plačili in plačanimi prispevki ter drugimi odhodki? Plačana akontacija se verjetno ne šteje med odhodke, saj se vpiše posebej?

Mimogrede še to. Kaj so dohodki z upoštevanjem normiranih odhodkov?

Hvala za pomoč in LP
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Pozdravljeni.

Če ste s.p. in nimate zaposlenih delavcev, samo sami plačujete prispevke na DURS, vam ni potrebno oddati kontrolnih podatkov - ker jih dejansko
nimate, pač pa napišete izjavo, da niste izplačevali dohodkov fizičnim osebam, jo požigosate in podpišete in do 31.1.2006 pošljete na DURS in to je to.
Dohodki z normiranimi stroški pridejo v poštev pri najemnini in avtorskem honorarju. Pri obračunu akont. dohodnine od najemnine so normirani stroški v višini 40 %, pri AH pa 20 %.

Upam, da sem pomagala. :)

LP :wink:
doris
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a doris »

Prvič se srečujem z pošiljanjem podatkov za kontrolo dohodnine, pa me zanima kje lahko dobim navodila za izpoljnjevanje obrazca ker ne vem kje se upišejo podatki od regresa
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Navodila lahko dobite v reviji Obrtnik, v svetovalcu in pa tudi na spletni strani DURS-a.

LP :)
Odgovori