IZDAN RAČUN TUJI FO
Moderator: Mirko Zbačnik
IZDAN RAČUN TUJI FO
Račun izdamo fizični osebi v Avstrijo. Če bi bila oseba v Sloveniji, bi ji obračunali 8,5% DDV( dobava in montaža vrat). Kako pa izdamo račun tej fizični osebi?
Hvala za odgovor
Kobra
Hvala za odgovor
Kobra
Če dobavite blago z montažo fizični osebi v države EU gre za posebnost in to pomeni, da se morate registrirati v tej državi in dobiti njihovo ID številko in imeti davčnega zastopnika, davek pa obračunati po predpisih te države.
Mi imamo davčnega zastopnika v Italiji in Nemčiji in vam lahko povem, da smo imeli kar precej problemov s tem.
Mi imamo davčnega zastopnika v Italiji in Nemčiji in vam lahko povem, da smo imeli kar precej problemov s tem.
slava
Pazite! Znižanje stopnje DDV se v gradbeništvu ne veže na pravne ali fizične osebe ampak se veže na to ali se storitev ( gradbena ) opravi v stanovanju ali kakšnem drugem objektu. Jaz bi na vašem mestu preverila na DURS-u, ker nisem prepričana če se znižanje celo ne nanaša samo na stanovanja v Sloveniji.
Vem pa, da bo z 01.01.2007 sprememba in se bo lahko znižana stopnja DDV nanašala samo na socialna stanovanja in ne več za vsa stanovanja.
Pozdrav vsem,
MG
Vem pa, da bo z 01.01.2007 sprememba in se bo lahko znižana stopnja DDV nanašala samo na socialna stanovanja in ne več za vsa stanovanja.
Pozdrav vsem,
MG
Se opravičujem, bila sem prehitra. Prodaja blaga z montažo velja za premične stvari. V tem pa gre očitno za storitev opravljeno na nepremičnini torej velja drugi odstavek 17. čl. ZDDV, ki pravi , da so te storitve obdavčene glede na kraj, kjer so opravljene. In dalje:
Če je izvajalec storitve slovenski zavezanec z ID št. in storitev opravi v
EU, se registrira in obračuna DDV te države ali prevali obračun DDV na naročnika storitgve, če je ta redni ali mali zavezanec za DDV -
če ni, se mora slovenski zavezanec registrirati v tej državi in obračunati tamkajšnji DDV. Več preberite v IKS-u 9-10/05, str. 208.
Če je izvajalec storitve slovenski zavezanec z ID št. in storitev opravi v
EU, se registrira in obračuna DDV te države ali prevali obračun DDV na naročnika storitgve, če je ta redni ali mali zavezanec za DDV -
če ni, se mora slovenski zavezanec registrirati v tej državi in obračunati tamkajšnji DDV. Več preberite v IKS-u 9-10/05, str. 208.
slava