Poročanje o izplačilu nagrad prostovoljcem

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Poročanje o izplačilu nagrad prostovoljcem

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Slišal sem, da morajo društva oddati seznam izplačanih nagrad prostovoljcem, kjer morajo naveti imena, davčne št. teh članov in izplačane zneske.

Zanima pa me več o tem - kam in do kdaj naj bi to oddali?
Kako naj bodo formirana tabela - a obstaja kakšen obrazec?
Kako se to napiše a se poroča o posameznih izplačilih (vsako izplačilo posebej) ali skupno koliko se je določeni osebi izplačalo...
Ali se navede še kakšen podatek (kakšne listine?)

Hvala
janjad
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a janjad »

MISLIM, da to definitivno ne velja, in sicer nagrade do 30.000,oo in do zneska 200.000,00 letno so neobdavčene, če pa prekpračiš znesek je pa tako honorar!, pa lep vikend vsem na forumu pa-pa
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Glede na navodila o pošiljanju podatkov za odmero dohodnine, razumem, da se letos poroča tudi o dohodkih, ki so po 20., 100. in 101. čl.ZDoh-1 oproščena plačila dohodnine.

Nagrade, ki jih izplačuje društvo, se vpišejo v šifro 6200, dnevnice in potni stroški (razen za zaposlene v društvu) pa pod šifro 7002.

Podatki, ki jih navedete so: Priimek in ime, davčna številka, naslov, vrsta dohodka in znesek.
Navodila o pošiljanju teh podatkov so bila objavljena v UL 122/30.12.05. Kar se tiče obrazcev, mislim, da sem nekje zasledila, da je to poročanje izključno elektronsko, program za vnos podatkov pa je tudi tule: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=962
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Ja,res je elektronsko. Sem videl na DURSovih straneh - z vašo potrditvijo. Hvala, lep vikend.
janjad-ja res je neobdavčljivo do 30.000/200.000, vendar se je država spravila delati evidenco...
lp
Odgovori