Naredil sem stranki račun za neko provizijo in dobil zavrnjeno, ker nimam pravilno napisanega računa.
Ali pa če mi enostavno izračunate davek za:
5kos x 4.500,00 sit (z DDV)
1kos x 10.000,00 sit (z DDV)
Po mojem izračunu pride davek
3.750,00
1.666,70
SKUPAJ 5.416.67
Glede na izračun stranke pa uporablja faktor 0.16668 in znesek davka pride skupaj 5.417,10
Lahko kdo potrdi in pojasni to zadevo lepo prosim?
Hvala
Pravilen izračun DDV?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Pravilen izračun DDV?
Gogy napisal/-a:Naredil sem stranki račun za neko provizijo in dobil zavrnjeno, ker nimam pravilno napisanega računa.
Ali pa če mi enostavno izračunate davek za:
5kos x 4.500,00 sit (z DDV)
1kos x 10.000,00 sit (z DDV)
Po mojem izračunu pride davek
3.750,00
1.666,70
SKUPAJ 5.416.67
Glede na izračun stranke pa uporablja faktor 0.16668 in znesek davka pride skupaj 5.417,10
Lahko kdo potrdi in pojasni to zadevo lepo prosim?
Hvala
Prav imate po mojem vi!
Hvala za pomoč !
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Jaz pa mislim, da je tu bolj problem vsebine računa po 34. členu Zakona o DDV kot pa znesek DDV-ja po preračunani stopnji. V osmi točki 1.odstavka 34.člena piše,da mora davčni zavezanec v računu navesti davčno osnovo, od katere se obračunava DDV po posamezni stopnji ali na katero se nanaša oprostitev, ceno na enoto blaga ali storitve brez DDV, in kakršna koli znižanja cen in popuste, ki niso vključeni v ceno na enoto. To pomeni, da vaš račun brez neto osnove in s ceno z DDV-jem ni pravilen.
Lp
Lp
Pozdravljeni vsi skupaj!
Napaka je bila v tem, ker smo pri ceni na enoto z DDV imeli napačno nastavljen faktor za izračuna cene na enoto brez DDV. Izračun je bil nekoliko čuden, zato smo sedaj to zadevo odpravili.
Skratka ni se ujemal izračun pri seštevku vseh artiklov BREZ DDV + DDV... ujemalo pa se je, če si seštel vse artikle Z DDV.
Skratka nekaj čudnih zadev pri nastavitvah
Najlepša hvala za vaš dragoceni čas!
Napaka je bila v tem, ker smo pri ceni na enoto z DDV imeli napačno nastavljen faktor za izračuna cene na enoto brez DDV. Izračun je bil nekoliko čuden, zato smo sedaj to zadevo odpravili.
Skratka ni se ujemal izračun pri seštevku vseh artiklov BREZ DDV + DDV... ujemalo pa se je, če si seštel vse artikle Z DDV.
Skratka nekaj čudnih zadev pri nastavitvah
Najlepša hvala za vaš dragoceni čas!