Zanima me, ali so članarine Obrtni zbornici, pri katerih se ddv v skladu s 3.odstavkom 13.člena ZDDV in 14.členom Pravilnika o izvajanju zakona o DDV oproščene ali neobdavčene in kam jih vpišeš v davčni knjigi.
Hvala
knjiženje članarin
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz jih tudi ne dajem v knjigo P_RAČ,ker mi je tako pojasnila ga.zalokar iz Zveze, prejšnji teden pa je g.Prušnik na seminarju rekel, da gredo v knjog računi vseh , ki imajo ID številko. Na računu GZSnpr. je pa tudi navedena ID za DDV od GZS, v IKS 9-10/05 pa tudi piše, da članarine ne gredo v ddv evidence. Kako pa delate vsi osatli?
Tudi jaz imam podobne primere. Tolmačenja so se iz leta v leto spreminjala. Najprej sem na DURS-u od referentke dobila informacijo, da se v KIR vključijo prav vsi dokumenti, ne glede na to, ali je ddv obračunan ali ne, torej tudi računi za članarino (spraševala sem za zbornico). Na seminarjih so razlagali različno. Več svetovalcev je razlagalo, da se članarine, katerih plačilo ne zagotavlja kakšne dobave blaga ali opravljanja storitev, ne vključuje v davčne evidence in tega se sedaj držim.
-
lukrecija11
- Nov član

- Kraj: Ljubljana
- Kontakt: