Imamo delavca,ki bo letos aprila zaposlen pri nas dve leti.Junija bo dopolnil 20 let delovne dobe.A smo mu mi dolžni izplačat nagrado za 20 let delovne dobe,čeprav je pri nas samo dve leti?In kam naj se obrnem za še več informacij?
Hvala in lep pozdrav!
Jubilejna nagrada
Moderator: Mirko Zbačnik
V konkretnem primeru niste dolžni izplačati jubilejne nagrade, saj se izplačuje za del. dobo pri zadnjem delodajalcu.
Zadnjič spremenil vocis, dne 29 Jan 2006, 23:39, skupaj popravljeno 1 krat.
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis
mi izplačujemo jubilejne nagrade za skupno delovno dobo. Pa mislim, da je tako tudi prav in pošteno. Podjetja lahko za lojalnost tudi kako drugače stimulira. Zgodi se lahko, da potem delavec nikoli ne dobi jubilejne nagrade, saj je menjavanje dela bolj običajno kot je bilo to včasih. Imeli smo ravno primer, ko je bil delavec pri nas zaposlen le 4 mesece in je vmes dopolnil 10 let delovne dobe in je prav tako dobil jubilejno nagrado.

Elis ni spraševal o pravičnosti in poštenosti, temveč o obveznosti. Po starem zakonu so se jubilejne nagrade res izplačevale na skupno delovno dobo.
Vsekakor pa ima delodajalec diskrecijsko pravico in se odloči, da bo jubilejno nagrado izplačal ne glede na dobo, ki jo delavec opravi pri njem.
Lp
Vsekakor pa ima delodajalec diskrecijsko pravico in se odloči, da bo jubilejno nagrado izplačal ne glede na dobo, ki jo delavec opravi pri njem.
Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis
Jubilejne nagrade so opredeljene samo v kolektivnih pogodbah in nič več v ZDR. V veliki večini KP je dikcija "pri zadnjem delodajalcu"TARTAN napisal/-a:Samo svojo izkušnjo glede jubilejnih nagrad bi napisala: glejte kolektivno pogodbo - mene namreč ta zavezuje, da izplačujem nagrade za skupno delovno dobo, ne glede na ZDR, ki govori drugače, velja to kar je bolj ugodno za delavca.
Uspešen teden želim.
Lp
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis