Napaka pri obračunu DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fifa
Nov član
Nov član

Napaka pri obračunu DDV

Odgovor Napisal/-a fifa »

Pozdravljeni,

ob koncu leta smo ugotovili, da je pri posameznih mesečnih obračunih DDV prišlo do manjših napak (ni upoštevalo določene posatvke) zato smo sedja to popravili in naredili nove obračune. Seveda v določenih mesecih prihaja do odstopanj (bodisi v + ali v -). Smo klical na davčno našo referentko in ji vse to razložili in jo hkrati prosili, če nam lahko izračuna zamudne obresti, da jih plačamo oz. na kašen način naj vse to pokompenziramo. Rekla je, da oni še nikoli niso nobenemu povedal koliko obresti moraš plačat (v primeru zamude plačila DDV) ampak, da si to sam izračunaš in sicer tako, da najdeš medbačno obrestno mero in na podlagi tega izračunaš obresti.
Zdaj pa vprašanje: kje lahko najdem medbančno obrestno mero na določen dan in kako se to sploh računa)

Eh, včasih si mislim, da je kakšno napako, ki jo sam odkriješ boljše kar pustit, ker če ne si samo zakompliciraš življenje. Zdaj sem še bolj zbegana in ne vem kaj naj naredim?

Hvala za vsakršno pomoč.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Jaz pa mislim, da vam DURS mora izračunatei obresti. Tudi če si jih izračunate sami po izkušnjah vem, da nikoli niso enake kot tiste, ki jih izračunajo oni.

Če gre za manjše zneseke sem jaz naredila takole. Poslala sem obračune z poravki nato pa počakala kakšen mesec. Potem sem jih poklicala in vprašala za stanje na naših karticah. Povedali so mi znesek odprtega in račun na katerega naj znesek nakažem.

Pozdrav vsem,

MG
fifa
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a fifa »

Hvala za odgovor!

pa sej so nam do zdaj vedno oni izračunal. Ker če ne se lahko jaz kr eno cifro zmislim. Mislim res katastrofa pa ta davčna no. Če bomo pa sami zračunal pa bodo sigurn rekl da ti zneski niso pravi in kje smo jih dobil.
Mislim katastrofa res. Ko hočeš delat po "reglcih" pa vidiš da imaš še več problemov.

LP
Odgovori