Pravila o nagradnih igrah

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
cefko
Novinec
Novinec

Pravila o nagradnih igrah

Odgovor Napisal/-a cefko »

Ker sem opazil, da veliko ljudi isce pravila o nagradnih igrah, sem sestavil kratek opis, kaj vse je potrebno storiti za pravilno izvedbo nagradnih iger. Vse, ki opazijo napako ali imajo pripombo prosim, da posljejo komentarje. Hvala!

Velja za nagradne igre, kjer sodeluje podjetje kot organizator in fizicna oseba kot nagrajenec. Za vrednost nagrade se smatra trenutna prometna vrednost nagrade (neto, brez DDV).

Kadar:
1. Znesek nagrade ni vecji od 5.000 sit ali v enem letu znesek nagrad od enega podjetja ne presega 10.000 SIT
- Znesek je potrebno navesti v dohodnini pod točko POMOČ katero točko? (l. 2006/05), vendar je oproščeno davka,
- Podjetje mora obvestiti DURS (REK4) in nagrajenca o znesku nagrade (do 31.1. naslednje leto)
- Ni potrebno plačilo akontacije dohodnine
- Podjetje mora odvesti DDV od vrednosti nagrade

2. Znesek je vecji od 5.000 SIT oziroma v enem letu presega 10.000 od istega podjetja (v primeru več nagrad)
- Znesek je potrebno navesti v dohodnini pod točko POMOČ katero točko?(l. 2006/05) in se šteje v skupno osnovo
- Podjetje mora obvestiti DURS (REK4) in nagrajenca o znesku nagrade (do 31.1. naslednje leto)
- Organizator je zavezanec za plačilo akontacije dohodnine v višini 25% od vrednosti, in to v roku do 3 dni po predaji nagrade. Lahko zahteva od nagrajenca sredstva za plačilo akontacije.
- Podjetje mora odvesti DDV od vrednosti nagrade

Hvala za pomoč!

Ključne besede: nagradne igre, nagradna igra, nagradno igro
daya2211
Nov član
Nov član

Nagradne igre - zakonska podlaga

Odgovor Napisal/-a daya2211 »

hojla!

jaz pa iščem zakonsko določeno podlago za nagradne igre pa mi je nikakor ne uspe najti :nevem: , zato lepo :ploska: lepo prosim za podatke KJE NAJ TO NAJDEM

TNX :palca:
Daya
Odgovori