Povračilo DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Darja_D
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Povračilo DDV

Odgovor Napisal/-a Darja_D »

Zanimame kakšne izkušnje imate s povračilom DDV. V prejnjem mesecu sem namreč imela visok presežek DDV-ja, zato sem zahtevala povračilo. Kako dolgo ponavadi traja da DURS dejansko izvede povračilo?
Hvala

Darja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz nikoli ne zahtevam vračila - poračunam v naslednjem mesecu.

Mirko
sanja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sanja »

DDV od januarja so nam vrnili v začetku maja, ker je manjši znesek. Pri večjih zneskih lahko pričakujete kakšno kontrolo, če ne zdaj pa čez kakšno leto za nazaj. Take imam jaz izkušnje.

Če se da, ga prenesite v naslednje obdobje.

Pozdrav. Sanja
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Vračilo DDV zahtevamo ponavadi takrat, ko gre za večjo investicijo. Priložimo fotokopijo računa. Ko smo zahtevali DDV nazaj v primeru, ko je bilo več vstopnega DDV zaradi sezonske nabave, smo poslali zraven posebno pojasnilo. Kontrole potem ni bilo, iz izkušenj drugih pa vem, da je pogosta, če se zahteva DDV nazaj. Vrnili so točno 60. dan. LP Alena
Limab
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Limab »

Mi zahtevamo konec leta. Večinoma imamo presežek. Davčna se pozanima, če dolgujemo kakšne davke ali prispevke in si sama poračuna ev. dolg, ostalo pa nam vrnejo točno v treh mesecih. Prijazno in brez težav. Tudi mene vedno malo stisne pri srcu, ko obkrožim tisti "da" za vračilo DDV. Lep pozdrav in kar zahtevajte kar vam pripada.:wink:
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Pri nas vedno zahtevamo povračilo DDV, ker se ukvarjamo izključno z opravljanjem storitev v tujini. Gre za velike zneske vstopnega DDV in nismo imeli problemov pri vračilo. Vrača pa se v 60.dneh od danega obračuna, seveda, če si mesečni zavezanec za DDV.
Lp!
katuka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a katuka »

Vrnjeo ga v 60 dneh.
lp:twisted:
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »