DVD RECORDER - KAKO KNJIŽITI
Moderator: Mirko Zbačnik
DVD RECORDER - KAKO KNJIŽITI
Za en računalnik smo nabavili DVD recorder. Zanima me ali naj to poknjižim, saj če prav razumem, se to uporablja izključno z računalnikom. Cena je 17.000,00 sit brez DDV in ne bi rekla, da to kaj povečuje vrednost računalnika. Ali naj knjižim kot rezervni del?? Prosim za pomoč

Jaz sem "mojim" dopoldne posredovala sammyjev/in odgovor in povedala, da smo račun narobe usmerili, pa še vedno trdijo, da pri nabavi tega, kar so oni kupili, ne gre za kasnejša vlaganja v opremo in vztrajajo pri rez.delu oz. materialu za vzdrževanje (skoraj pol ure mi je predaval o tem, kaj so s tem artiklom počeli in da to ne more biti ne samostojna oprema, ne kasnejše vlaganje v opremo in da svojo zabeležko na računu zagovarja podnevi in ponoči in je jezen name, ker mu kradem čas).
Pamps, če so vam tako napisali, se jaz ne bi kaj dosti obremenjevala. Naj zagovarjajo, ko bo potrebno. Ampak meni ničesar nihče ne napiše, lahko sem srečna, če mi ustno pojasni.
Bom verjetno dala kar na vzdrževanje tudi jaz ali pa na drobni inventar - saj v končni fazi je znesek zelo majhen in ali gre v skupino 40 ali 43 je čisto vseeno (moje mnenje). Z davčnega vidika pa gre tako lahko v stroške takoj do 500 eur v tolarski protivrednosti (OS).
LP
Bom verjetno dala kar na vzdrževanje tudi jaz ali pa na drobni inventar - saj v končni fazi je znesek zelo majhen in ali gre v skupino 40 ali 43 je čisto vseeno (moje mnenje). Z davčnega vidika pa gre tako lahko v stroške takoj do 500 eur v tolarski protivrednosti (OS).
LP
DVD-RW smo rekli, da je enota za shranjevanje (seveda, za poslovne namene). Dandanes je ta enota osnova v računalnikih. Če boste knjižili račun kot strošek, boste sami v problemih (ev. pregled knjig), če ga knjižite v drobni inventar bo spet problem, ker ta enota brez računalnika ne dela.
Drobni inventar, po moji presoji, je tisti predmet, kateri lahko samostojno opravlja funkcijo.
Če pa vaša stranka želi izrecni strošek, pa to zahtevajte pismeno.
Drobni inventar, po moji presoji, je tisti predmet, kateri lahko samostojno opravlja funkcijo.
Če pa vaša stranka želi izrecni strošek, pa to zahtevajte pismeno.
os
glede na to, da ga lahko prenašate od računalnika do računalnika mi bi lahko pripisali tudi značaj posameznega OS, kar sploh ni neumno, daj lahko potem koristite tudi olajšave za vlaganje v OS. Saj tudi na primer kompresor v delavnici sam po sebi nič ne pomeni, z zrakom, ki ga ustvari pa ženemo razne strojčke,.... pa ga knjižimo kot samostojno OS in ne kot vlaganja v naprimer pnevmatski vrtalnik.