POnovno postavljam vprašanja, ker ne verjamem da prav nihče drug nima izkušenj z sprejemanjem eurov, prosim pomagajte.
Objavljeno: Čet, 2. Feb, 2006 06:46 Naslov sporočila: Sprejemanje eur na blagajni
Zanima me v katerem zakonu si lahko preberem v zvezi z sprejemanjem eurov na blagajni? Ali lahko od stranke vzamem eure in v v kakšni valuti moram vračati (v sit ali eur)? SI lahko do 1.3.2006 lahko zmislim svoj valutni tečaj ki je npr 220 sit za 1 eur (zaradi lažjega preračunavanja).
Taja2 pa mi je odgovorila takole:
Objavljeno: Čet, 2. Feb, 2006 07:06 Naslov sporočila:
Meni se zdi, da bi za prejem tuje valute v gotovini morali dobiti dovoljenje od Banke Slovenije. Če pride kdo k nam z devizami (fizična oseba), jih na banki prodamo in v blagajni vpišemo prejem tolarjev. Imamo namreč srečo, da je banka zelo blizu firme.
Mislim, da se je zakonodaja na tem področju kar krepko spremenila in da je dovoljeno vsem sprejemati tudi tuje valute. Na vaše vprašanje nisem odgovorila, ker nisem imela časa preveriti zakonodaja, da bi zapisala točen vir in pogoje pod katerimi lahko "kasirate" tudi v tuji valuti.
Ko bom imela malo časa bom pobrskala po sovjih arhivih in vam sporočim.
Pozdrav vsem,
MG
Ko bom imela malo časa bom pobrskala po sovjih arhivih in vam sporočim.
Pozdrav vsem,
MG
Ravno danes smo prejeli devize na blagajni.
Potek za polog gotovine na devizni račun je bil sledeč:
Na poslovno banko smo odnesli dopis z EUR-i, ki je bil zaokrožen na 0,00 (centov ne sprejemajo).
Na dopisu smo napisali:
Podjetje(nik) xy iz Avstrije je dne 03.02.2006 v podjetju xx plačal z gotovino EUR 1290,00 (primer). Plačal je račun št. 00000. Evre polagamo na naš devizni račun št.000000000.
Dopisu smo priložili tudi kopijo izdanega računa.
V banki so nam potrdili en izvod tega dopisa in nam denar kot priliv knjižili na devizni račun.
In to je to. Glede tistega kar sem napisala prej se opravičujem.
Potek za polog gotovine na devizni račun je bil sledeč:
Na poslovno banko smo odnesli dopis z EUR-i, ki je bil zaokrožen na 0,00 (centov ne sprejemajo).
Na dopisu smo napisali:
Podjetje(nik) xy iz Avstrije je dne 03.02.2006 v podjetju xx plačal z gotovino EUR 1290,00 (primer). Plačal je račun št. 00000. Evre polagamo na naš devizni račun št.000000000.
Dopisu smo priložili tudi kopijo izdanega računa.
V banki so nam potrdili en izvod tega dopisa in nam denar kot priliv knjižili na devizni račun.
In to je to. Glede tistega kar sem napisala prej se opravičujem.
Lep dan!