NAPAČNA KNJIGA DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Micky
Začetnik
Začetnik

NAPAČNA KNJIGA DDV

Odgovor Napisal/-a Micky »

Sedaj, ko delam kvartalno poročilo sem ugotovila, da se je dobava blaga v Kanado, ki ni država članica EU vpisala v knjigo dobave znotraj EU. Pri KPO bom to odbila. Kaj pa popravek obrazca DDV-O. Kaj izpolnim samo rezervo obrazca DDV-O in popravim samo stolpca 12-izvoz in 16-dobavo zn.skupnosti, ali je potrebno še kaj? :sjezen:
Hvala za pomoč. :)
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Če je mimo več kot 10 dni od oddaje DDV pri katerem ste našli napako, morate popravek tudi kolkovati. Plača se tudi upravna taksa SIT 4.250,00.
Za znesek pa še vprašajte na vašo davčno. :ploska:
Lep dan!
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Zakaj imamo tako različne informacije????Meni so na DURS rekli, da se poprvakov in doplačil nikoli ne kolkuje!Od kje potem vam take informacije?
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Ko sem dala popravek za DDV pred potekom 10 dni od oddaje, je bilo vse v redu. Naslednji mesec pa mi je pri obračunu DDV "zružil" računalnik in mi je nekaj pomešal med knjigami. Ko sem to ugotovila, sem poslala popravek DDV-ja, pa me je naš davčni opozoril (ko so že dobili popravek), da moram poslati koleke. Pa sem jih. Kakšen teden dni kasneje sem dobila od davčne uraden dokument, da so popravek obračuna upoštevali. Nato sem dobila po telefonu odgovor, da se ne rabi popravek kolkovati, če ne poteče 10 dni od oddaje.
Lep dan!
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Ja, odvisno je od refernta na davčni. Prejšnji mi je dopustil popravek narediti tudi en mesec kasneje brez kolkovanja popravka, zdaj pa je treba res kar hitro ugotovit napako, drugače koleki!!
Odgovori