X tema- paket iz tujine

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

X tema- paket iz tujine

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Kdo mogoče ve: kdo odpre paket ki pride iz tujine?

Pred časom sem prejela paket iz ZDA. V paketu je bila majica in kapa - promocijski material in so odprli paket (kdo sem pozabila - :cry: ) na paketu je bila nalepka kdo je odprl in nekako dokaj spodobno je bilo nazaj skupaj zalepleno.

Danes pa sem prejela paket iz Bruslja s celim kupom pomembnih papirjev. Paket odprt - raztgan. Ne zalepljen nazaj, brez kakršnekoli oznake kdo je odprl. Na naši pošti so tak paket dobili in mi tudi takega dostavili. Upam lahko da kaj ne manjka, ker še nisem uspela celega decimetra papirjev pregledati ampak VSEENO mogoče kdo ve kdo odpira pakete in jih da naprej čisto prebrskane in zmečkane?

HVALA
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Tudi jaz poznam primer, ko večkrat prejemajo iz tujine paket (v večini slike, časopise, ipd.) in je paket odprt in ponovno zaprt, čez pa neka nalepka. Naša pošta se zgovarja, da oni tak paket dobijo. Ne dajo pa informacije, kako raziskati kdo to naredi.
Evida
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Mene je tako pojezilo, da bom to raziskala. Ko ugotovim pa poročam, ker to je pa višek
ozi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ozi »

Ko dobim privat paket iz tujine (mali ali večji) ga odprejo dostikrat na carini. Če je vrednost majhna, carine ne zaračunajo, drugače pa (info s strani poštarja).
Če so paketi naslovljeni na podjetja, pa še toliko raje odprejo.
Iz ZDA pa gre tako ali tako sigurno čez carino.

LP
Odgovori