IMAM EN VELIK PROBLEM, ZA KATEREGA NE VEM, ČE SEM SE GA PRAVILNO LOTILA.
MOJ RAČUNALNIŠKI PROGRAM MI STROŠKOV NA KONTIH 74011, KI NISO DAVČNO PRIZNANI ODHODEK, PO ZAPIRANJU RAZREDOV 4 IN 7 NE PREPOZNA KOT NEPRIZNANE IN MI JIH ODŠTEVA OD PRIHODKOV. JE TO NORMALNO. KAKO NAJ POTEM NAREDIM PRAVILNO BILANCO, KER MI SAMODEJNO IZRAČUNA DOBIČEK, IN POSTAVI NA USTREZNE KONTE 800 K, KI PA SEVEDA NI PRAVI.
PROSIM POMOČ!!!
DARIJA
Ali moj računovodski program ustreza zahtevam
Moderator: Mirko Zbačnik
Ali moj računovodski program ustreza zahtevam
Zadnjič spremenil Darija, dne 20 Feb 2006, 17:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Tvoj računalniški program prenaša na konto 800 poslovni dobiček, ne pa davčni dobiček. Zato je povsem normalno, da ne upošteva tvojega konta 74011, ki je davčno nepriznan odhodek. Zato je tudi prenos na konto 800 pravilen.
Stanje na kontu 74011 boš upoštevala v davčni bilanci, ko boš zmanjšala odhodke izkazane v izkazu poslovnega izida. Torej za izkaz poslovnega izida ni pomembno ali so stroški/odhodki davčno priznani ali ne. Ti odhodki vplivajo samo na davčno bilanco in na davek iz dohodkov pravnih oseb.
Stanje na kontu 74011 boš upoštevala v davčni bilanci, ko boš zmanjšala odhodke izkazane v izkazu poslovnega izida. Torej za izkaz poslovnega izida ni pomembno ali so stroški/odhodki davčno priznani ali ne. Ti odhodki vplivajo samo na davčno bilanco in na davek iz dohodkov pravnih oseb.