Kakšni dodatki mi pripadajo(malica,dnevnice,nočne ure)
Moderator: Mirko Zbačnik
Kakšni dodatki mi pripadajo(malica,dnevnice,nočne ure)
Lep pozdrav.Zaposlen sem kot voznik tovornega vozila.Zanima me naslednje:(razvoz raznega blaga je samo po sloveniji).Moj delavni čas se začne ob 04.00h zjutraj konča se pa popoldan oz. zvečer po 17.00h,se pravi moj delavni dan traja od 12h-15h dnevno.Prevozim od 550km do 650km odvisno od terena.Prosim če mi lahko obrazložite kaj mi mora plačati delodajalec in kaj mi pripada.Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

1. Za ure od 04 do 06 vam pripada dodatek za nočno delo.
2. Pripada vam malica po kolektivni pogodbi + dodatek za delo nad 10 ur za vsako uro nad 8 ur( 163 SIT /uro ).
3. Dnevnice vam ne pripadajo, ker je narava vašega dela delo na terenu.
4. Vse kar je več kot 40 ur na teden oziroma kolikor znaša mesečni fond mora delodajalec naredit prerazporeditev delovnega časa ali pa izplačati nandure ( max 20 na mesec ali 182 na leto ) V praksi to pomeni, da ne delate vsak dan ampak en dan 12 - 15 ur in potem ure nad 8 ur koristite.
Pozdrav vsem,
Mg
2. Pripada vam malica po kolektivni pogodbi + dodatek za delo nad 10 ur za vsako uro nad 8 ur( 163 SIT /uro ).
3. Dnevnice vam ne pripadajo, ker je narava vašega dela delo na terenu.
4. Vse kar je več kot 40 ur na teden oziroma kolikor znaša mesečni fond mora delodajalec naredit prerazporeditev delovnega časa ali pa izplačati nandure ( max 20 na mesec ali 182 na leto ) V praksi to pomeni, da ne delate vsak dan ampak en dan 12 - 15 ur in potem ure nad 8 ur koristite.
Pozdrav vsem,
Mg
Plače, honorarji, pogodbe o delu, delovna razmerja, dohodnin
MG hvala za odgovor
Kje bi lahko dobil kako dokazilo, da bi predložo delodajalcu kaj mi pripada.
Lp. ipajek1

Kje bi lahko dobil kako dokazilo, da bi predložo delodajalcu kaj mi pripada.
Lp. ipajek1
-
racunalnik
- Računovodja