OBRAČUN REFUNDACIJE IN IZPLAČILO DELAVCU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kj
Novinec
Novinec

OBRAČUN REFUNDACIJE IN IZPLAČILO DELAVCU

Odgovor Napisal/-a kj »

Delavec se je zaposlil v podjetju 1.3.05. S 14.11.05 je šel na bolniško. Pri obračunu plače za november 2005 je celotno bolniško plačalo podjetje (odsotnost do 30 dni). Pri obračunu plače za december 2005 pa je podjetje za 40 ur zahtevalo refundacijo (odsotnost nad 30 dni).

Za izračun refundacije sem vzela za leto osnove 2004, dohodek v letu, ure in indeks. Toliko kot sem zahtevala od zavoda, toliko smo tudi nakazali delavcu. Zavod je zahtevek odobril in v 1 tednu nakazal.

Pri obračunu plače za januar 2006 sem izpolnila zahtevek za refundacijo po enakih podatkih kot za december 2005. Ker je imel delavec v letu osnove, torej letu 2004 minimalno plačo, je prišel zahtevek za refundacijo cca 108000 bruto. Ko je delavec prejel plačo se je pritožil, češ da ne bi smel dobiti tako malo. Da bi on moral dobiti 90% od tekoče plače.

Zadevo sem preverila na različnih koncih in dobila 2 različna odgovora.
1. da smo naredili pravilno, ko smo delavcu nakazali toliko kot smo zahtevali oz. refundirali od zavoda
2. da smo zahtevek za refundacijo že naredili prav, vendar bi morali delavcu nakazati tudi razliko do 90% njegove tekoče plače (če bi delal)

Ko sem spraševala kje to piše, da lahko preverim, mi spet nihče ni znal povedat. Rekli so samo, da tako pač je.

Obračam se na vas v upanju da mi boste povedali kako je prav. Hvala.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

To pa ne drži. Delavcu nakažete točno toliko kot dobite refundirano in nič več in nič manj.
Delavčevo nadomestilo za bolniško gre v breme zdravstvenega zavoda in je podjetje v tem primeru samo servis za obračun iz izplačilo.

Link na ZZZS :
http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.n ... 8C00271C9B

Pozdrav vsem,

MG
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Mislim, da ste naredili točno.

Delavec dobi toliko kot je refundirano od ZZ.
Odgovori