Sklepi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Ajla
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Sklepi

Odgovor Napisal/-a Ajla »

Lepo prosim za pomoč...

Vem, da je bilo o sklepih za s.p. že veliko napisanega, vendar nisme nikjer zasledila od kdaj naprej je pisanje sklepov za s.p. obvezna.
Mi lahko kdo posreduje datum?

Lp
Ajla
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Poglej SRS 39.10: Podjetnik sprejema računovodske usmeritve s sklepi. Sklepi se hranijo 10 let po prenehanju opravljanja dejavnosti. Vsak sklep se označi z zaporedno številko po časovnem zaporedju. Že sprejete računovodske usmeritve se lahko spremenijo le z novimi sklepi.
Standard je bil sprejet v letu 2002, veljati je pričel s 01.01.2003. Še nekaj: tudi novi SRS 2006 za podjetnike ima enako določilo.

Sklepi se nanašajo na računovodske usmeritve: vrednotenje osnovnih sredstev, način obračuna amortizacije, vrste knjigovodskih listin in načina sestavljanja knjigovodskih listin, znesek in vrsta popravka bistvene napake . . . . . . . itd.
LP
Ajla
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

HVALA!
Ajla
Majaa
Novinec
Novinec
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Majaa »

Mi prosim lahko kdo napiše vsaj en "šimlc" sklepa..........n.pr. za obračun oz razdelitev stroškov.
Sedež firme imam doma in bi uveljavljala del stroškov (v%) za internet, elektriko, ....
Hvala :P
Ajla
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Majaa, pobrskajte malo po foumu; zdi se mi da je bilo 5.januarja z naskovom Sklepi -računovodske usmeritve, na strani 5 o sklepih in primerih veliko napisanega.

Lp
Ajla
Odgovori