Če je račun izstavljen v januarju 06 in je opravljena storitev v decembru 05 je terjatev v januarju in obveznost v januarju!!!
ALI JE TO PRAV?
knjiženje v letu 2005 / 2006
Moderator: Mirko Zbačnik
stroški in obveznost
kaj pa telekomov račun, ali je obveznost v decembru (knjiženje obveznosti v decembru ali v januarju-izdan račun v januarju-del stroškov v decembru in del v januarju? 
datum izdaje: 7.1.2006
pogovori: strošek v letu 2005
naročnina: strošek v letu 2006
ddv : v letu 2006
obveznost : V LETU 2006
Je to mišljeno prav?
datum izdaje: 7.1.2006
pogovori: strošek v letu 2005
naročnina: strošek v letu 2006
ddv : v letu 2006
obveznost : V LETU 2006
Je to mišljeno prav?
Mislim, da nekateri ne ločite datum opravljene storitve in datum računa. Datum računa ima samo to funkcijo, da se ve kdaj je bil račun izstavljen.
Povejte mi Anka, kako knjižite račun v leto 2006 in prenesete stroške nazaj v leto 2005.
Za prenašanje stroškov naprej sem že slišala , za nazaj pa ne. Če boste račun knjižili v letu 2006, potem morate za nazaj popravljati davčno osnovo in to prijaviti na DURS.
1 račun je lahko knjižen samo v 1 letu ne v dveh . Stroški pa se prenašajo z razmejitvenimi konti . Ali pa se mogoče motim ?

Povejte mi Anka, kako knjižite račun v leto 2006 in prenesete stroške nazaj v leto 2005.
Za prenašanje stroškov naprej sem že slišala , za nazaj pa ne. Če boste račun knjižili v letu 2006, potem morate za nazaj popravljati davčno osnovo in to prijaviti na DURS.
1 račun je lahko knjižen samo v 1 letu ne v dveh . Stroški pa se prenašajo z razmejitvenimi konti . Ali pa se mogoče motim ?