prejeti računi DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
toša
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

prejeti računi DDV

Odgovor Napisal/-a toša »

V katero knjigo prejetih računov RAC-P naj vpišem račun od npr.: Mobitela na katerem je obračunana naročnina za Maj in pogovori za april (za april ali maj???????)[?][?][?]

Hvala že vnaprej
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Trenutno še ni dileme: račun ste verjetno prejeli v maju in ne more v knjige za april (novi ZDDV velja od 1.5.2004).
Za v naprej tudi jaz ne vem, ker na računu napišejo:
"Opravljene storitve: naročnina za prihodnji mesec: 1.5. do 31.5.;
Pogovori in storitve: 1.4. do 30.4."
Mislim, da bodo morali to popraviti in se oni odločiti, v kateri mesec bodo dali DDV (kdaj bo datum opravljene storitve).
Bomo videli...

Anela
magdalena
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Za ta račun velja še vse po starem. V prihodnje pa, so nam na seminarju rekli, da imamo v tem primeru 2. možnosti:
- račun delimo del za pogovore (npr.maj) in del za naročnino za junij,
- ali pa vse zajamemo v mesecu juniju, ker imamo pravico do odbitka tudi v kasnejših obdobjih.

lp

Magda
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Hvala za pojasnilo, Magda.
Mislim, da bomo izrabili kar drugo možnost. Račun že tako delimo po stroškovnih mestih, da bi ga še po naročnini in pogovorih... groza
Lep dan

Anela
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Tudi jaz sem na na seminarju slišala kot Magda,vendar pa me zanima še sledeče: rečeno je bilo, da če uveljavljaš vstopni DDV v kasnejših obdobjih(kot bi v tem Mobitelovem primeru tisti del za pogovore), moraš uporabiti Prilogo k obračunu DDV. Ali sem mogoče narobe razumela? Nisem 100 %.Kdo ve?
magdalena
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Tudi jaz sem zadevo razumela tako, vendar je bilo rečeno, da bi se tudi Mobitel, Telekom in podobne firme morale prilagoditi in izdajati račune tako, da ne bi bilo takih dilem. V kar pa seveda dvomim:mad:

lp

Magda
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Priloga k obrazcu je veljala zaradi vstopnega ddv, ki ga nismo uveljavljali v mesecu ko smo prejeli račun.
Po novem ni potrebno več beležiti datumov prejema in zato teh računov ni treba navajati v prilogi. Samo še popravljene račune, dobropise,..Tako sem jaz razumela razlago na seminarju.

Lp
Nataša
Odgovori