Potni nalog

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Lejka
Novinec
Novinec

Potni nalog

Odgovor Napisal/-a Lejka »

Živjo!
V ponedeljek popoldne je policist na mejnem prehodu Jelšane pri vstopu v državo, ki sem jo zapustila 10 minut prej, saj sem šla samo do Kompas Shopa, zahteval prometno in vozniško dovoljenje. In ker je vozilo službeno tudi potni nalog. Žal sem zjutraj v naglici vnesla samo začetne kilometre in čas prihoda (po pomoti, mišljen je bil čas odhoda), ne pa tudi datuma in kraja odhoda. Zato mi je napisal globo za 150.000 sit, če plačam v 8 dneh pa 75.000 sit. :sneodobren: Potni nalog je bil podpisan in potrjen na datum 16.2.06, vendar ponavadi na en potni nalog napišem vse destinacije delovnega tedna.
Ker je moja osnovna plača nižja od globe me seveda to zelo jezi :sjezen: , ker sem opazila, da naslednjim potnikom na meji ni preverjal niti prometnega dovoljenja niti vozniškega. :?:
Na koncu se sprašujem, v kakšni državi živimo in pa če se policisti zavedajo, kakšne so povprečne slovenske plače. Pa ne samo policisti, tudi tisti, ki pišejo zakone. Strinjam se, da mora biti red, samo da te pa za dve besedi kaznuje s tako globo pa ni normalno.
Ima kdo kako idejo??
Za odgovor prosim čimprej, ker je časa za polovično plačilo samo 8 dni. Ve kdo, na koga se lahko obrnem? Se je smiselno pritožiti glede na to, da te itak obravnavajo na policijski postaji, gliha pa vkup štriha?

Vsem en lep dan, pa čim manj kazni...

A
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Mislim, da tukajle nekaj smrdi. Od kdaj pa ima policist kompetence, da preverja potni nalog? Ali pa sem površno prebrala zakon...
Višina kazni pa je primer za Varuha človekovih pravic in ustavni spor.
Mincek
Lejka
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Lejka »

Potni nalog 2
Zdaj sem s pomočjo drugih prijaznejših policistov :) napisala pritožbo v kateri se sklicujem na 3.člen novega zakona, kjer piše, da kazen ne velja za vozila, ki so lažja od 3500 kg ..itd, kar za vozilo našega podjetja drži. To je bojda edina luknja, ki jo lahko najdeš, :!: ker imajo na mejnih prehodih policisti kompetence, da preverjajo potne naloge, kazen, ki je v zakonu, pa je od 100.000 - 200.000 sit. Zdaj pač čakam na odgovor.
Mi pa povejte še nekaj - Jelinčič vozi pod vplivom alkohola, mu sicer vzamejo izpit, vendar je kazen 90.000 sit - pa je ogrožal druge na cesti. Očitno moja dva manjkajoča podatka ogrožata cel kup ljudi za tako visoko kazen. Pa še nekaj - Slovak je dobil za umor 15 let, Pluta pa, dokler ni ubijal še enkrat niso mogli predati niti srbski policiji.
Dragi moji sodržavljani, v kakšni državi živimo???
To se sprašujem vsak dan... :?:

Lep delovni teden vsem!
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kraj: Dolenjska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a B0ris »

Lejka napisal/-a: Dragi moji sodržavljani, v kakšni državi živimo???
To se sprašujem vsak dan... :?:
Na žalost v policijski državi :x
Odgovori