Potni stroški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Glory
Začetnik
Začetnik

Potni stroški

Odgovor Napisal/-a Glory »

Imam problem. In sicer lastnik podjetja (d.o.o.), ki v njem ni zaposlen bo zdaj začel opravljati dela naokoli po Slo. In ker bo imel kar precej km me zanima kako lahko jaz to uredim, oz. kako mu lahko nakažem povrnitev potnih stroškov. Me pa tudi zanima če lahko plačam bencin za njegov avto katerega bo uporabljal za poti. Hvala.
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

Izplačate lahko km in gorivo,cestino... preko blagajne. DDV si ne smete odbijati, knjižite pa na davčno nepriznane odhodke.

lp
Glory
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Glory »

Lahko tudi če ni zaposlen v podjetju?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Seveda mu ne morete izplačevati potnih stroškov če v podjetju ni zaposlen. Ali je v podjetju sploh kdo zaposlen? Če je, potem se bi lahko upoštevale cestnine in stroški bencina (seveda če je avto med osnovnimi sredstvi podjetja), drugače pa to ne bo šlo. Lahko pa bi mu na podlagi podjemne pogodbe izplačali potne stroške, kar pa bi bilo presneto drago.
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

Se opravičujem. Res je tako, kot je napisala katrijn. Samo str.bencina, če glasi račun na firmo in če je vozilo med os, kilometrina pa ne. :mrgreen:

lp
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Kako ga boste pa plačali. Če ga boste plačali po podjemni pogodbi morate tudi stroške km vključiti v to podjemno pogodbo.

Imate še možnost, da je poslovodja in z njim sklenete pogodbo o poslovodstvu, potem mu pa lahko plačate povrnete neobdavčeno do odredbe vlade kilometrino in dnevnice.
Odgovori