Osebni račun delavca
Moderator: Mirko Zbačnik
Torej sem le pravilno razmišljal glede skupnega računa. Glede na to, da so sedaj še obresti obdavčene, da so obresti na vpogled prava mizerija, da banke kradejo provizijo pri dvigu z bankomata, naš denar drago posojajo in se redijo na naš račun..., bi bilo najbolje ves denar imeti doma v štunfi. Če bi se lahko vsi slovenčki organizirali in ga pobrali z bank, bi se debeli bankirji verjetno zamislili in nebi postajali vsak dan bolj požrešni.
Tudi če je to odgovor davčne svetovalke ali kogar koli, me ne bo prepričal, da ni imel MG prav vse, kar je napisal. Sem pooblaščena na računu in ko bi šla v novo službo, bi pokazala to kartico, kdo bi pa vedel, da to ni moj račun, saj lepo piše moje ime in priimek. 10 let imava s partnerjem isti račun, pa nikjer ni bilo problemov (beri, nikjer niso pogruntali, da to ni moj račun).
Kar se pa tiče odgovorov DURS-a, na to temo bi pa tudi imeli kaj povedati. Za isto stvar imam dva različna mnenja oz. navodila, kako moram delati. Oba sta mirodajna. Enega sem dobila jaz kot stranka, drugega je pridobila nasprotna stranka. Da pa je vse še bolj zanimivo, pa je še eno mnenje, ki je spet različno podano na strani DURS-a. Se reče vsi imamo v rokah svoje mnenje. Samo toliko o mirodajnosti uradnih mnenj. V prvi vrsti se je potrebno zanesti nase in da sam znaš brati zakone. Ko sem šla na DURS, so se me podajali iz vrata v vrata. Če ne bi bla tako vztrajna in ne bi zakon prej v nulo preštudirala, bi dobila napačen nasvet že pri prvem svetovalcu(ki pa je bil 100 % napačen) in ker se nisem dala, sem potem po dveh urah podajanja le prišla do pravega mnenja( ki pa je ali ni sedaj pravo mnenje). Sedaj sem naredila tako, da upoštevam mnenje, ki je meni v prid.
Kar se pa tiče odgovorov DURS-a, na to temo bi pa tudi imeli kaj povedati. Za isto stvar imam dva različna mnenja oz. navodila, kako moram delati. Oba sta mirodajna. Enega sem dobila jaz kot stranka, drugega je pridobila nasprotna stranka. Da pa je vse še bolj zanimivo, pa je še eno mnenje, ki je spet različno podano na strani DURS-a. Se reče vsi imamo v rokah svoje mnenje. Samo toliko o mirodajnosti uradnih mnenj. V prvi vrsti se je potrebno zanesti nase in da sam znaš brati zakone. Ko sem šla na DURS, so se me podajali iz vrata v vrata. Če ne bi bla tako vztrajna in ne bi zakon prej v nulo preštudirala, bi dobila napačen nasvet že pri prvem svetovalcu(ki pa je bil 100 % napačen) in ker se nisem dala, sem potem po dveh urah podajanja le prišla do pravega mnenja( ki pa je ali ni sedaj pravo mnenje). Sedaj sem naredila tako, da upoštevam mnenje, ki je meni v prid.