Odprl sem d.o.o., ki se ukvarja s programiranjem. Malo pred tem sem naročil ADSL in ISDN, vendar osebno in ne na podjetje - takrat ga še nisem imel.
Oboje pa uporabljam izključno za namene podjetja.
Tudi obstoječa ISDN telefonska številka je zapisana v dokumentih, ko sem ustanavljal podjetje.
Ali obstaja kakšna možnost, da zaračunam podjetju uporabo interneta in telefona, preko kakšne pogodbe ali česa podobnega in če, ali ima kdo kakšen primer? Mislim, da bi to lahko dal v strošek, neumno se mi zdi, da plačujem sam iz svojega žepa.
Vem, da lahko spremenim lastnika za isdn in adsl - naredim prepis na podjetje, vendar ob tem nastanejo dodatni stroški, poleg tega je naročnina za podjetja dražja, poleg tega ne vem, koliko časa bom imel podjetje.
Zahvaljujem se za odgovor
Internet
Moderator: Mirko Zbačnik
Hvala, Katrin.
Kje bi pa lahko dobil primer take pogodbe?
Internet je na siol-u 50% dražji za pravne osebe kot fizične, poleg tega je strošek prepisa lastnika telefona 10.000 sit - vsaj ko sem ga pred kratkim prepisal na sebe je bila taka cena.
Baje gre potem plačan znesek za internet meni v dohodnino?
V tem primeru je edina možnost, ki mi preostane ta, da prepišem internet na podjetje in zamenjam operaterja - ostale imajo namreč enake cene za fizične in pravne osebe.
Kje bi pa lahko dobil primer take pogodbe?
Internet je na siol-u 50% dražji za pravne osebe kot fizične, poleg tega je strošek prepisa lastnika telefona 10.000 sit - vsaj ko sem ga pred kratkim prepisal na sebe je bila taka cena.
Baje gre potem plačan znesek za internet meni v dohodnino?
V tem primeru je edina možnost, ki mi preostane ta, da prepišem internet na podjetje in zamenjam operaterja - ostale imajo namreč enake cene za fizične in pravne osebe.