sponzorstvo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
danip
Novinec
Novinec

sponzorstvo

Odgovor Napisal/-a danip »

Pod nukjno so me prosili za pripravo listin za leto 2005. Ker je casa zelo malo, prosim, da mi nekdo pove. kako je z davki za znesek, ki ga je društvo prejelo od sponzorja. Kakšni so, kdaj in kam se nakažejo. Res zacetnisko vprasanje, vendar lepo prosim, pomagajte mi, da ne bom kaj zašuštrala
hvala vnaprej
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Poglejte kontni načrt za društva, tam je vse razloženo. Davkov pa društvo če opravlja samo nepridobitno dejavnost ne plačuje in so tudi sponzorska sredstva izzveta. Morda pa je to donacija in ne sponzorstvo. Saj veste pri donaciji nič ne želijo od vas, pri sponzorstvu pa nosite reklamne majice (npr.)
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a AAA »

V kolikor je društvo pridobilo sponzorska sredstva, pomeni, da je poleg dejavnosti, za katero je registrirano (nepridobitna), opravilo tudi pridobitno dejavnost in mora sestaviti davčni obračun.
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

Ali mora društvo, ki ima samo nepridobitno dejavnost oddati davčno napoved :?: Do sedaj je nismo še nikoli, pa nas še nikoli niso terjali.

Hvala za odgovore
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ja, seveda jo mora.
Do sedaj je oddajalo prazen (podpisan in poštempljan) obrazec, ter izjavo, da nima dohodkov iz pridobitne dejavnosti. Od letos dalje pa mora davčni obračun izpolniti - v eni izmed tem je bilo lepo razloženo, katere postavke izpolni.
LP :)
Odgovori