Obresti

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
JanaP
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Obresti

Odgovor Napisal/-a JanaP »

Imam naslednje vprašanje:
Če na izdano fakturo ne napišeš, da zaračunavaš obresti ali obstaja kakšna druga varianta, da jih lahko kljub temu zaračunaš. Problem je v tem, da nam dolguje podjetje že skoraj 15 mesecev.

Hvala za odgovor in LP,

Jana

JanaP
katuka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a katuka »

<font color="blue"></font id="blue">
Lep pozdrav!

ČE niste na izdano fakturo zapisali oz.obračunali obresti, potem bi po moje, morali izdati posebno fakturo samo za obresti. Tako nekateri delajo. :D
Misibor
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Misibor »

Se strinjam, lahko izdamo račun, ki vsebuje le zakonske zamudne obresti.

Svetujem, da poleg računa za obresti, ko ga boste pošiljali, prav tako priložite IOP obrazec, na katerem je dolg in obresti. :D

Če imamo potrjen IOP obrazec, je ta lahko podlaga za tožbo ali pa celo prijava goljufije pri kriminalistih. :wink:
GATA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a GATA »

Mene tudi to sicer samo informativno zanima, vendar pa mi žal odgovora nista jasna.:sad:

Če stranki pošlješ račun, <b>na računu pa ne napišeš</b>, da se v primeru neplačila obračunavajo zamudne obresti.

Ali jih lahko kljub temu obračunaš? oz. pošlješ še en račun na katerem pa naj bi bile obresti?

LP Tina
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Do zaračunanja obresti je upravičen vsak, kateremu upnik ne plača v skladu z valuto. Računa za zamudne obresti drugače niti ne moreš izstaviti, kot s posebnim računom.

Obresti zastarajo takrat kot zapade glavna terjatev, večinoma v treh letih.

lp
Odgovori