PRILOGE K DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
PRILOGE K DDV
Pozdravljeni!
V mesecu januarju smo za celo leto 2004 izstavili dobropis. Pri oddaji DDV smo naredili prilogo za vsak mesec posebej (12 prilog). Klicala nas je referentka in nam rekla, da smo zreli za inšpekcijo, da se teh prilog ne dela več in da bi si morali sami izračunati obresti in jim jih plačati.
Ali smo naredili prav ali ne?
Hvala za odgovore
Lp
V mesecu januarju smo za celo leto 2004 izstavili dobropis. Pri oddaji DDV smo naredili prilogo za vsak mesec posebej (12 prilog). Klicala nas je referentka in nam rekla, da smo zreli za inšpekcijo, da se teh prilog ne dela več in da bi si morali sami izračunati obresti in jim jih plačati.
Ali smo naredili prav ali ne?
Hvala za odgovore
Lp
Mateja
PRILOGA K DDV
Čez celo leto smo nekemu podjetju zaračunavali storitve. Ugotovili smo, da smo jim preveč zaračunali, zato smo izdali dobropis.
s tem dobropisom smo zmanjšali obveznost za plačilo DDV in naredili priloge.
Ne vem pa kaj je tudi mislila, da bi jim morali plačati obresti. Saj smo mi s tem dobropisom zmanjšali obveznost šele v letošnjem letu in smo jih, če pogledamo nazaj, vsak mesec preveč plačali DDV in ne premalo.
Referentka mi je še rekla, če ne beremo nič zakonov glede oddajanja prilog k DDV. Bila pa sem previdno tiho, saj potem pa res nisem vedela, kaj smo spet zgrešili.
Lp
s tem dobropisom smo zmanjšali obveznost za plačilo DDV in naredili priloge.
Ne vem pa kaj je tudi mislila, da bi jim morali plačati obresti. Saj smo mi s tem dobropisom zmanjšali obveznost šele v letošnjem letu in smo jih, če pogledamo nazaj, vsak mesec preveč plačali DDV in ne premalo.
Referentka mi je še rekla, če ne beremo nič zakonov glede oddajanja prilog k DDV. Bila pa sem previdno tiho, saj potem pa res nisem vedela, kaj smo spet zgrešili.
Lp
Mateja
-
Optimistka
- Računovodja

Re: PRILOGE K DDV
Dijobono, najprej sem falila pri stotinskih izravnavah, potem pa berem še, da se prilog ne pošilja več, jaz pa sem jih ravno včeraj spet poslala..MATEJA37 napisal/-a:Klicala nas je referentka in nam rekla, da smo zreli za inšpekcijo, da se teh prilog ne dela več
Ko bom velika, bom delala na dursu..
LP
Obresti res ne more biti, ker ste plačevali preveč, ne pa premalo. Pa prfejšnji mesec so bile priloge še aktzuelne-sem govorila z ZRFR in DURS, pa mislim, da se tudi v tem mesecu ni nič spremenilo. Mislim,. da imate eno čudno, pa še predrzno referentko-da vam takole upa... Ampak oni so bogovi!
Preverite raje še kje .
Preverite raje še kje .
PRILOGE K DDV
Smo danes še enkrat poklicali referentko. Se je opravičila, če je prišlo do nesporazuma. Priloge se še vedno delajo.
Verjetno je ona mislila, da smo ji poslali nove obračune DDV za celo leto nazaj in ni videla predznakov - in da so to priloge k obračunu DDV.
Lep dan še naprej
Verjetno je ona mislila, da smo ji poslali nove obračune DDV za celo leto nazaj in ni videla predznakov - in da so to priloge k obračunu DDV.
Lep dan še naprej
Mateja