Regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jelena
Novinec
Novinec

Regres

Odgovor Napisal/-a jelena »

Zanima me do kdaj mi je delodajalec dolžan izplačati sorazmerni delež regresa za lansko leto in ali mi pripada 1/6 ali 1/5 regresa.
Koliko približno moram dobiti?

Delodajalec me je zaposlil 2.7.2005 prej sem bila 3 mesece na zavadu za zaposlovanje, za 2 meseca pa mi je izplačal prejšni delodajalec.
:?:
Hvala in lep dan
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Delodajalec je dolžan izplačati regres do zadnjega v lanskem letu, lahko se (kar je tudi normalno), da ga izplača šele v januarju in če mu finance ne dopuščajo tudi v februarju.

Skratka, vprašanje je, če vam ga je sploh obračunal v lanskem letu, kar bi moral storiti, sorazmeren del, to je 5/12!

Pozanimajte se, ali vam je le-tega obračunal! Pisno ga opozarijte (priporočeno, po pošti), da stvar ne zastara. Sicer pa ne zastara kar tako hitro. Regres je iztožljiv!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Mala korekcija 6/12

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
jelena
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a jelena »

še nekaj kaj če je direktor prikazal izgubo za prejšnje leto?
Ali imam kakšno možnost, da dobim regres, brez tožbe,
ker če ga tožim enostavno igubim službo.
Lep sončen dan
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Izguba gor ali dol. Regres je pravica iz delovnega razmerja in je iztožljiva. To pomeni, da vam ga mora plačati ne glede na to ali je imel izgubo ali ne.

Pozdrav vsem,

MG
foto
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a foto »

Da ne odpiram nove teme na temo regres

Ker mi delodajalec oz. naša računovodska služba nezna pojasniti nekaterih zadev v zvezi z regresom za leto 2005 se obračam na vas v upanju, da mi boste lahko pomagali. Zaposlena sem po splošni kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti. Plača ki jo prejemam pa je minimalna. Za leto 2005 sem dobila izplačan regres v dveh delih in sicer:

1. del sem prejela 21. septembra 2005 v znesku 51.000 sit bruto. Od tega je bilo 8.670 sit akontacije za dohodnino. Za september sem prejela 123.000 sit bruto plače.
2. del sem prejela 28. decembra 2005 v znesku 51.000 sit bruto. Od tega je bilo 8.160 sit akontacije za dohodnino. Za december sem prejela 123.000 sit bruto plače.

Skupno 102.000 sit bruto

Zanima me naslednje:

1. Koliko je bil minimalen regres, ki ga delodajalec mora izplačati. Nekje sem zasledila podatek, da je to 144.700 sit bruto, pa me zanima ali je to res.
2. Ali sem glede na zgoraj navedene podatke prejela cel regres, če ne koliko mi ga mora še izplačati.

Že v naprej se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Minimalen regres za leto 2005 je znašal 142.264,00 sit bruto - torej vam je delodajalec izplačal kar precej manj. Terjajte ga še za preostali znesek regresa.
LP :)
Odgovori