obisk davčnega inšpektorja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
atina
Novinec
Novinec
Kraj: Lenart

obisk davčnega inšpektorja

Odgovor Napisal/-a atina »

Pozdravljeni!

danes zjutraj me je v nabiralniku čakala najava davčnega inšpektorja :(.

nič ni navedel kaj bo pregledoval

mene pa zanima kaj vse mu moram omogočiti?

prosim če mi pomagate tisti, ki imate izkušnje, to je namreč moj prvi inšpekcijski pregled.

Hvala, da mi pomagate!:)
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Zgoraj imate možnosti iskanja, jaz sem napisala besedo inšpekcija in je kar nekaj tem vrglo ven, tako, da vam vseh tukaj ne napišem vam predlagam, da pojdite pod "IŠČI", napišite "INŠPEKCIJA" in sem vidla, da vam bo kar nekaj pomagalo za premagovanje začetniškega straha
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Pred obiskom vas bodo gotovo poklicali in povedali, kaj bodo pregledovali in kaj pripravite, ter datum in uro prvega obiska. Vsaj v našem primeru je bilo tako.
Pregledujejo za nazaj, razen pri ddv, če ugotovijo kakšne tekoče nepravilnosti, vse pa je odvisno od tega, kakšne vrste pregleda opravijo, celostni, ali delni.

V neki literaturi, ki sem jo pred kratkim brala na temo kaj storiti, ko vas obišče davčni inšpekor, je zapisano nekako takole:
"Preveč kazati in preveč govoriti v nobeni življenjski situaciji ni koristno, v primerih inšpekcijskih pregledov pa to še posebej drži."
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Mi smo dobili davčnega inšpektorja. Ko je prišel, je od nas zahteval za tisto leto, ko ga je pregledoval kartice glavne knjige. Mi smo mu jih dali, nato pa je po kontih označeval zneske, katere hoče videti. Opravil je celotni davčni pregled (proizvodnjo, blagajno, OD, prejete in izdane račune, osnovna sredstva), skratka vse, kar se je delalo tisto leto. Povem vam, da smo ga gledali v našem podjetju 3 mesece in ni prijetno.
Lep dan!
atina
Novinec
Novinec
Kraj: Lenart

Odgovor Napisal/-a atina »

smem vprašati, kdaj ste ga pa imeli, letos?

in pod katero omočje spadate, mb sem jaz
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

prijateljski nasvet
če ste manjše podjetje takoj stopite v stik z davčnim inšpektorjem in se dogovorite za davčni pregled na davčnem uradu iz razloga da mu ne morete omogočiti prostora za davčni pregled
tja mu boste dostavljali dokumentacijo in podatke
preiskušena formula in še mir boste imeli v podjetju
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Ja, samno če imaš prostor-npr.plačuješ najemnino ali imaš stavbo med OS, to težko rečeš-saj pred inšpektorjem ne moreš tega skriti.Sicer pa bi bilo to res idealno.
Taja2
Računovodja
Računovodja

Atina, tudi jaz sem MB. Pa še nekaj, imeli smo žensko, za njih je pa značilno, da so bolj stroge. Inšpektor je prišel 2004.
Lep dan!
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

ja to je res, samo davčnemu inšpektorju naj bi zagotovil prostor, kjer bi on nemoteno opravljal delo in vas ne bi motil pri opravljanju dela, kdo pa ima sprojektiran poslovni objekt s prostori za davčnega inšpektorja
do danes meni še niso komplicirali, če smo izrazili željo da se opravlja davčni pregled pri njih
Taja2
Računovodja
Računovodja

To je vse res, ne vem pa, če bi bilo logično, da bi se vozil delavec, ki je iz podjetja, ki je 30 ali več kilometrov oddaljen od sedeža inpektorja.
Lep dan!
Odgovori