AJPES-predložitev preko interneta???

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

AJPES-predložitev preko interneta???

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Ali je potrebno me podjetje kaj pooblasti za oddajo bilanc preko interneta za AJPES, glede na to, da imam dostop do interneta, ker sem že oddajala SFR? Ali se lahko bilance oddaja tudi za druga podjetja, glede na to da vidim da mi omogoča vnos novegapodjetja???

Hvala, NINA!
diana
Računovodja
Računovodja

RE:AJPES-internet

Odgovor Napisal/-a diana »

Lahko oddajaš tudi za druge, s tem da potem izpišeš potrdilo, ki ti ga podpišejo tisti, ki so podpisniki, če nimaš digitalnega potrdila, če tega imaš, pa moraš obvestiti AJPES, lastniki pa to obvestilo podpišejo!LP
diana
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

Lahko oddajaš za katerokoli podjetje, samo potem je potrebno pooblastilo od podjetja, da lahko to storiš preko interneta (tako mi je rekla prijazna uslužbenka na Ajpesu).Tudi sama sem oddala preko interneta za društvo, pa je društvo naredilo pooblastilo pa je!
Lep zasnežen pozdrav!
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

Tudi jaz sem oddala za društvo podatke na ajpes - brez pooblastila.
Na ajpes je potrebno samo dostaviti potrdilo, ki je podpisano s strani odgovorne osebe.

lp
Zadnjič spremenil štajerka, dne 02 Mar 2006, 13:50, skupaj popravljeno 1 krat.
štajerka
Računovodja
Računovodja

Oddala sem preko interneta.
tassika
Začetnik
Začetnik

oj

Odgovor Napisal/-a tassika »

Meni pa so na ajpesu rekli, da ne moremo, ker je lahko podpisnik samo odgovorna oseba podjetja ( se pravi direktor), kar pa jaz kot lastnik kartice nisem in da ne moremo, da bi moralo vsako podjeje imeti svoje digitalno potrdilo, zdaj pa res ne vem več kaj naj naredim.

lp
tasy
štajerka
Računovodja
Računovodja

V Mariboru ne komplicirajo. Mene ni nihče nič vprašal, tudi jaz nisem nikogar :D samo poslala sem po internetu. Sem pa res drugi dan odnesla orginal podpisano potrdilo, ki se sprinta po oddaji na ajpes. Referentka je preverila oddajo po internetu, vzela potrdilo in je rekla, da je vse OK.

:spomezik:

lp
Odgovori